Αεροσκάφος με 97 επιβάτες συνετρίβη στο Μεξικό

Ένα αεροσκάφος της εταιρείας Aeromexico συνετρίβη στην πολιτεία Ντουράνγκο στο βόρειο Μεξικό, σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας, με τον κυβερνήτη της πολιτείας να δηλώνει ότι το περιστατικό συνέβη κοντά σε αεροδρόμιο.
Εικόνες στα μεξικανικά ΜΜΕ δείχνουν την ουρά ενός αεροπλάνου με το λογότυπο της Aeromexico να προεξέχει ανάμεσα σε χόρτα και μία στήλη καπνού να αναδύεται προς τον ουρανό. Ρεπόρτερ του δικτύου Milenio ανέφερε ότι κάποιοι επιβάτες επιβίωσαν και περπάτησαν μέχρι μία λεωφόρο για να ζητήσουν βοήθεια.

Όπως διευκρίνισε η Aeromexico, το αεροσκάφος που συνετρίβη ήταν ένα Embraer 190 που εκτελούσε την πτήση από το Ντουράνγκο προς το Μέξικο Σίτι, με χωρητικότητα 100 επιβατών. Ο υπουργός Μεταφορών της χώρας γνωστοποίησε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 97 επιβάτες και 4 μέλη πληρώματος.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της πολιτείας ανέφερε σε τοπικό κανάλι ότι λίγο μετά την απογείωση, το αεροσκάφος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωσε περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά από το αεροδρόμιο. Ο ίδιος ανέφερε ότι από το ατύχημα τραυματίστηκαν 80 άνθρωποι.

O κυβερνήτης της πολιτείας δήλωσε ότι δεν υπάρχουν νεκροί.

SHARE