Άδωνις: Δεν είστε κυβέρνηση των φτωχών είστε κυβέρνηση που έγδαρε τους φτωχούς

Ο Άδωνης Γεωργιάδης απάντησε στην πρωινή ομιλία του Πρωθυπουργού στη Βουλή με τον Αντιπρόεδρο του κόμματος να μέμφεται τον κ. Τσίπρα πως σε όσα είπε δεν υπήρχε ούτε μια αλήθεια και πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝ.ΕΛ έγδαρε όπως και όπου μπορούσε τους φτωχούς.

Tο βασικό επιχείρημα Τσίπρα είναι ότι  εκπροσωπεί  τους φτωχούς. Στο ενδιάμεσο έχει αυξήσει τις αντικειμενικές αξίες στους φτωχους άρα επί της ουσίας ο ΕΝΦΙΑ  δεν μειώνεται και οι φτωχοί που περιμένουν την μείωση δεν θα την δουν. Πως είναι σύμμαχος των φτωχών μια κυβέρνηση που κατήργησε το ΕΚΑΣ όλα τα  επιδόματα και αυξάνει τον φόρο προστιθέμενης αξίας. Σε καμία περίπτωση δεν είστε κυβέρνηση των φτωχών είστε κυβέρνηση που εγδαρε τους φτωχούς όπου μπορέσατε και όπου προλάβατε» είπε.

Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση και για την τροπολογία μείωσης των φορολογικών συντελεστών στα κέρδη των επιχειρήσεων κάνοντας λόγο για κοροϊδία. “Με το ισχύον καθεστώς οι φορολογικοί συντελεστές από 1/1/2019 θα ήταν στο 26%. Με την τροπολογία που φέρνετε το 26% θα ισχύσει το 2022. Άρα επί της ουσίας δεν ψηφίζετε μείωση του συντελεστή αλλά αύξηση από το 26% στο 28%.

Ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε και την αναφορά του Πρωθυπουργού, πως οι τελευταίες 100 ημέρες εκτός μνημονίων είναι και οι πραγματικές ημέρες διακυβέρνησής του. «Άρα όλες οι κατηγορίες κατά της κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου εξαφανίζονται διότι δεν είχε ούτε μια μετά  εκείνη η κυβερνηση χωρίς μνημόνιο. Άρα ότι έχετε πει κατά εκείνης της κυβέρνησης  είναι επί της ουσίας κατά των κακών δανειστών που επέβαλαν μέτρα όπως και σε μας. Και επίσης το ΕΕΤΗΔΕ που  ηταν  ο προάγγελος του ΕΝΦΙΑ,  το ψήφισε ο Κουρουμπλής,  η Τζάκρη, ο Μπόλαρης, η Ξενογιαννακοπούλου.  Αν θέλει να κουνήσει το δάχτυλο να πάει στους υπουργούς και στους βουλευτές του» κατέληξε.

SHARE