«Αδειασμα» Τσίπρα από Κρεμλίνο: «Δεν συζητάμε επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη Ρωσία το 2018»

Σε μια πρωτοφανή ενέργεια προχώρησε το Κρεμλίνο, «αδειάζοντας» κυριολεκτικά τον Έλληνα πρωθυπουργό και διαψεύδοντας τις  δηλώσεις που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή στα πλαίσια της συνέντευξης Τύπου της ΔΕΘ.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, εκτός προγράμματος είναι για τη ρωσική πλευρά μια επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, τουλάχιστον μέσα στο 2018.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Interfax, ο σύμβουλος εξωτερικών υποθέσεων του Πούτιν, Γιούρι Ουσακόφ, δήλωσε πως «Η επίσκεψη του Τσίπρα στη Ρωσία το 2018 δεν συζητείται αυτή τη στιγμή».

Ωστόσο, η δήλωσή του έρχεται σε αντίθεση με όσα υποστήριξε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ, που ανέφερε ότι έχει πρόσκληση να επισκεφθεί τη Μόσχα μέσα στο 2018.

«Έχω πρόσκληση να επισκεφθώ τη Μόσχα, μέσα στο 2018 και να συναντηθώ με τον Πρόεδρο Πούτιν. Γνωρίζετε ότι το προηγούμενο διάστημα οι σχέσεις μας πέρασαν μια μικρή περιπέτεια, δώσαμε τα μηνύματα που έπρεπε να δώσουμε – πιστεύω ότι ήμασταν υποχρεωμένοι να δώσουμε τα μηνύματα αυτά – τώρα δουλεύουμε προκειμένου να αποκατασταθεί η κανονικότητα και να ενισχυθεί η συνεργασία, σε μια σειρά από τομείς.

Άλλωστε θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα η συγκρότηση της Μικτής Διϋπουργικής Επιτροπής, συνεπώς σε σχέση με το ερώτημα σας, ναι έχω πρόσκληση.

Φαντάζομαι ότι το επόμενο διάστημα οι διπλωμάτες των δύο χωρών θα εργαστούν προκειμένου να προσδιορίσουν το πότε και πως θα γίνει αυτή η επίσκεψη», ήταν η αναφορά του κ. Τσίπρα. .

SHARE