Α.Τσίπρας – Γ.Παπανδρέου “συναντώνται” πολιτικά μέσω SPD…

Ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας στη Γερμανία στην εκδήλωση του SPD επανέλαβε με καθυστέρηση χρόνων τα λόγια του Γ. Παπανδρέου στην ελληνική Βουλή.

Διαβάστε τι είπε ο Πρωθυπουργός στη Γερμανία και δείτε το video από την ελληνική Βουλή, όταν πρωθυπουργός ήταν ο Γ.Παπανδρέου…

Α.ΤΣΙΠΡΑΣ – SPD

«Η επιλογή της εξόδου από το ευρώ και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, που σε κάποιους ακούγονταν εξόχως επαναστατική και αριστερή επιλογή, ήταν στη πραγματικότητα η επιλογή της ολικής καταστροφής των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης, προς όφελος αυτής της ελίτ. Μια βίαιη αναδιανομή πλούτου από κάτω προς τα πάνω. Βιαιότερη από αυτή των μνημονίων της λιτότητας. Προτιμήσαμε λοιπόν να δύσκολο συμβιβασμό», είπε προ ημερών ο Αλέξης Τσίπρας στη Γερμανία σε εκδήλωση του SPD.

«Όταν εγώ βρέθηκα μπροστά στο μεγαλύτερο δίλημμα που θα μπορούσε ποτέ να βρεθεί ένας πρωθυπουργός, τον Ιούλη του 2015, αυτό που με βοήθησε να πάρω δύσκολες αποφάσεις, ήταν όταν με καθαρό μυαλό εκτίμησα τις συνέπειες που θα είχε η όποια πολιτική επιλογή στις κοινωνικές δυνάμεις που η αριστερά οφείλει να εκπροσωπεί και να υπερασπίζεται».

 

Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ…

SHARE