Α.Τσίπρας: Έχω ευθύνη απέναντι στη χώρα – Μητσοτάκης: Μικροκομματικοί χειρισμοί

 

 

Η διαρροή στο ΑΠΕ – ΜΠΕ της συνομιλίας που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Κ. Μητσοτάκη, στη συνάντηση του περασμένου Σαββάτου, φέρνει νέα πολιτική αντιπαράθεση.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη κυβερνητική πηγή που επικαλείται το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο κ. Τσίπρας ανέφερε στον κ. Μητσοτάκη πως «έχω ευθύνη απέναντι στη χώρα», αναφορικά με το Σκοπιανό.

Στην ένσταση που, κατά πληροφορίες, έθεσε ο κ. Μητσοτάκης, ότι η κυβέρνηση ανέσυρε το ονοματολογικό με μικροπολιτικούς σκοπούς, αποσκοπώντας στη διάσπαση της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας τον διαβεβαίωσε ότι δεν πήρε τη σχετική πρωτοβουλία επίλυσης του ζητήματος, ούτε για να διχάσει ούτε για να ενώσει κανένα άλλο πολιτικό σχηματισμό.

Επιπλέον αντέτεινε ότι, όσο κάθεται εκείνος στην καρέκλα αυτή (σ.σ. του πρωθυπουργού), έχει ευθύνη στη χώρα και στην ιστορία της.

Ταυτοχρόνως, ο κ. Τσίπρας κατέδειξε τη στόχευση, τη δική του και της κυβέρνησης, αναφορικά με τις σχέσεις με την ΠΓΔΜ, λέγοντας ότι όσο περνάει από το χέρι του, θα το λύσει.

Απαντώντας από τη Νέα Δημοκρατία, κάνουν λόγο για ακατανόητη διαρροή. «Οι αυτονόητες ευθύνες του πρωθυπουργού έναντι της χώρας ορίζονται από το Σύνταγμα και μακάρι ο κ.Τσίπρας να τις είχε συνειδητοποιήσει πριν από τη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη μήπως και αποφύγει τους μικροκομματικούς χειρισμούς του και στο Σκοπιανό ζήτημα».

SHARE