ΟΤΟΕ: Ζητά ίση μεταχείριση ΑΤΕ και ΤΤ

Ίση μεταχείριση με τις ιδιωτικές τράπεζες ζήτησαν για την ΑΤΕ και το Τ.Τ. η ΟΤΟΕ και οι σύλλογοι εργαζομένων των δύο τραπεζών. Σε κοινή συνέντευξη τύπου σημείωσαν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους δύο ομίλους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Οι εργαζόμενοι της Αγροτικής υποστήριξαν ότι η τράπεζα βρίσκεται ήδη σε διαδικασία εξυγίανσης και μπορεί να μπει στο ΤΧΣ. Σημείωσαν ότι αν η κυβέρνηση σπάσει την τράπεζα σε «καλή» και «κακή» οι ζημιές για το Δημόσιο θα είναι μεγαλύτερες και θα φτάσουν τα 7 δισ. ευρώ.

Υποστήριξαν επίσης ότι οι απώλειες από τον έλεγχο της BlackRock είναι μικρές και αντιμετωπίσιμες καθώς αντιστοιχούν σε 1,9 δισ. ευρώ στο βασικό σενάριο και σε 2,4 δισ. ευρώ στο ακραίο. Σημειώνουν δε, ότι η τράπεζα έχει ήδη εγγράψει προβλέψεις ύψους 2,3 δισ. ευρώ οπότε το “άνοιγμα” ανέρχεται μόλις στα 100 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη πλευρά οι εργαζόμενοι στο ΤΤ ανέφεραν πως η τράπεζα παρά τις ζημιές από το PSI μπορεί να τα καταφέρει, δεδομένου ότι η έκθεση της στην ΕΚΤ είναι πολύ μικρή (2,4 δισ. ευρώ), ενώ από τον μηχανισμό ΕLA έχει αντλήσει μόλις 950 εκατ. ευρώ.