Τα διαχειριστικά λάθη της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ

Πολύ φασαρία κάνει τελευταία η κ. Ελένη Σπανοπούλου του ΕΔΟΕΑΠ. Ίσως αυτό να οφείλεται στο ότι προσπαθεί να σκεπάσει τις φωνές που ακούγονται σχετικά με τη ζημιά που προξένησε στο Ταμείο που διοικεί. Δυστυχώς για αυτήν όμως, όλο και περισσότεροι συνάδελφοί της καταλαβαίνουν τι έχει συμβεί.
Καταρχάς, η κυρία Σπανοπούλου έχει πει ψέματα και έχει παρανομήσει. Σε επιστολή-κόλαφο που έστειλε στις 10 Αυγούστου η Τράπεζα της Ελλάδος στον Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, κ. Δημήτρη Τρίμη, προκύπτει ότι η κ. Σπανοπούλου δήλωνε ψευδώς πως οι απολήψεις των 25 εκατομμυρίων ευρώ, στις οποίες προέβη από τις 19 Μαρτίου ως τις 23 Απριλίου, θα κάλυπταν πάγιες και τακτικές ανάγκες. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τον έλεγχο που πραγματοποίησε η ΤτΕ,  το ποσόν αυτό κατευθύνθηκε σε λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης εμπορικής τράπεζας κατά παράβαση της νομοθεσίας.
Κατά δεύτερον, η κυρία Σπανοπούλου με την ενέργειά της αυτήν προξένησε μεγάλη ζημιά στον ΕΔΟΕΑΠ. Γιατί ρευστοποιώντας τα μερίδια που έχει ο ΕΔΟΕΑΠ στο Κοινό Κεφάλαιο, λογιστικοποίησε τις ζημιές από το κούρεμα των ομολόγων. Αυτό που είναι χειρότερο όμως, είναι ότι εν τω μεταξύ η τιμή των ελληνικών ομολόγων διπλασιάστηκε.  Την ίδια θετική εξέλιξη θα είχαν και τα τότε ρευστοποιηθέντα μερίδια.