ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

 

Συμφωνία  επιτεύχθηκε στην συνάντηση της Παρασκευής αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με κυβερνητικά στελέχη.

Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν, πάντως, οι δύο πλευρές, θα τεθεί υπόψη των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, οι οποίοι θα πάρουν και την τελική απόφαση. Στη συνάντηση μετείχαν από πλευράς ΠΑΣΟΚ οι Χ. Πρωτόπαπας, Π. Ρήγας και Γ. Κουτσούκος και από την κυβέρνηση οι Δ. Σταμάτης, Κ. Μητσοτάκης και Ε. Χριστοφιλοπούλου.

Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι δύο πλευρές περιλαμβάνει τέσσερα σημεία.

1. Το νέο σύστημα αμοιβών (μισθολόγιο) θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2016 για όλο το δημόσιο τομέα. Θα έχει προηγηθεί, μέχρι το τέλος του 2014 και θα έχει δημιουργηθεί το νέο πάγιο σύστημα αξιολόγησης το οποίο θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2015. Πάνω σε αυτό το σύστημα θα κτιστεί το νέο μισθολόγιο.

2. Σχετικά με την προσωπική διαφορά και σε ό,τι αφορά τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, οι αμοιβές θα διατηρηθούν ως έχουν, αλλά από την 1η Ιουλίου 2015 θα εφαρμοστεί πιλοτικό σύστημα με εσωτερική ανακατανομή και σύνδεση με το είδος εργασίας και το είδος των θέσεων.

3. Για την προσωπική διαφορά σε άλλα υπουργεία θα υπάρξει εξορθολογισμός, από τον οποίο ενδέχεται να υπάρξει περικοπή σε κάποιες κατηγορίες υπαλλήλων, για να δοθεί σε κάποια άλλα στελέχη.

4. Για τους νεοεισερχόμενους θα εφαρμοστεί πιλοτικά σύστημα μείωσης του βασικού μισθού. Αυτό δεν θα ισχύσει για κατηγορίες νεοεισερχομένων που τοποθετούνται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, στους οποίους θα δίνεται κάποια ενίσχυση ή κάποιο επίδομα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ