Επιτέλους! Εισαγγελέας για τους …ανοιχτομάτηδες “τυφλούς” της Ζακύνθου

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην νομάρχη Ζακύνθου, Διονύση Γάσπαρου και του οφθαλμίατρου που χορηγούσε βεβαιώσεις για τα επιδόματα τυφλότητας, προχώρησε η Εισαγγελία Ζακύνθου μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης για το θέμα αυτό.Συγκεκριμένα, ο Διον. Γάσπαρος κατηγορείται για απάτη από κοινού, κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, ποσού άνω των 120 χιλ. ευρώ, ενώ ο οφθαλμίατρος του Νοσοκομείου Ζακύνθου κατηγορείται για τα ίδια αδικήματα και επί πλέον για τη χορήγηση ψευδών βεβαιώσεων κατ΄επάγγελμα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η υπόθεση περνά στην κύρια ανάκριση και οφείλουν οι διωκόμενοι να αποδείξουν πως δεν ευσταθεί το κατηγορητήριο, ειδάλλως θα παραπεμφθούν σε δίκες με τις παραπάνω ή με τροποποιημένες κατηγορίες.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των δύο παραπάνω προσώπων, με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Ζακύνθου απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα τόσο στον Διον. Γάσπαρο όσο και στον οφθαλμίατρο του Νοσοκομείου, ο οποίος εδώ και ενάμισι χρόνο έχει συνταξιοδοτηθεί.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέχεια της άσκησης δίωξης σε βαθμό πλημμελήμματος κατά δεκάδων επιδοματούχων τυφλότητας που αποφάσισε η Εισαγγελία Ζακύνθου, επειδή όπως προέκυψε από τα στοιχεία, εισέπρατταν τα επιδόματα δίχως να συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ