“Ποτάμι”: Επίθεση σε ΠΑΣΟΚ, Βενιζέλο για τους μετανάστες

Επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και του Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε το Ποτάμι έπειτα από τις βολές που δέχθηκε ως προς τις θέσεις του για το ζήτημα της μετανάστευσης, μετά την επίσκεψη του Σταύρου Θεοδωράκη στον Άγιο Παντελεήμονα.

«Επιτέλους το ΠΑΣΟΚ μίλησε για τη μετανάστευση. Το κόμμα που κατάφερε να εξαθλιώσει και ολόκληρες περιοχές της χώρας και ολόκληρες κοινότητες μεταναστών αλλά και… γηγενών μίλησε για να επιτεθεί στο Ποτάμι» αναφέρει η ανακοίνωση, στην οποία επίσης σημειώνεται:

«Μπορεί οι πολιτικοί του να ευθύνονται για την εξαθλίωση της μισής Αθήνας, μπορεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο να το λιβάνιζαν χρόνια και τελικά να το ψαλίδισαν, μπορεί να παρέδωσαν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στα κυκλώματα εκμετάλλευσης, μπορεί στα χέρια τους να εκκρεμούσαν 50.000 αιτήματα ασύλου, μπορεί επί των ημερών τους (το 2011) η Ελλάδα να καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για απάνθρωπη μεταχείριση των προσφύγων αλλά τώρα το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να μιλήσει και να ζητήσει και τα ρέστα».

Το Ποτάμι στρέφεται και κατά του Ευ.Βενιζέλου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Οι συντάκτες της ανακοίνωσης του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν, έστω και δειλά, να κάνουν και μια αναφορά στην Χρυσή Αυγή. Καλή αρχή! Και ίσως στην επόμενη ανακοίνωση θυμηθούν ότι επί δύο χρόνια ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος συνεργαζόταν καθημερινά με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, ‘θεωρητικό’ της ακροδεξιάς και φίλο της Χρυσής Αυγής, Τάκη Μπαλτάκο.

Υπενθυμίζεται πως το ΠΑΣΟΚ είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως η τοποθέτηση του επικεφαλής του Ποταμιού για τα θέματα της μετανάστευσης στον Άγιο Παντελεήμονα δείχνει για ακόμη μια φορά ότι ο πολιτικός αυτός σχηματισμός αντί στις λύσεις, αρέσκεται στα λόγια που καλύπτουν τις ανάγκες διαφορετικών κάθε φορά ακροατηρίων.