ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 1-0 (ΤΕΛΙΚΟ): Τα …πολλά τα κρατάει για Μίντιλαντ

Τα... κρατάει για τη Μίντιλαντ

Τη νίκη με σκορ 1-0 πήρε ο Παναθηναϊκός στο φιλικό με την Παναχαϊκή στην Λεωφόρο. Οι «πράσινοι», στο τελευταίο τους τεστ πριν από το ματς με την Μίντιλαντ, είχαν καλό πρόσωπο κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και με γκολ του Μπεργκ έφτασαν στη νίκη.

Την πρώτη του εμφάνιση με την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου πραγματοποίησε ο Μπούι, ενώ μετά από καιρό επέστρεψε και ο Εμίρ Μπαϊράμι. Από την πλευρά της, η ομάδα της Πάτρας έδειξε καλά στοιχεία, όμως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στην καλά οργανωμένη άμυνα του «Τριφυλλιού».

Το ματς παρακολούθησε από τις κερκίδες και ο βοηθός του προπονητή της Μίντιλαντ, Ρενέ Άντερσεν, ο οποίος νωρίτερα ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του γηπέδου.

Ο Παναθηναϊκός κράτησε δυνάμεις για τη Μίντιλαντ

Το ματς:

Δραστήριος ο Παναθηναϊκός στα πρώτα λεπτά του ματς. Οι «πράσινοι» είχαν αρκετά καλό πρόσωπο και προσπάθησαν, κυρίως με ενέργειες των Ντίνα και Καρέλη, να πιέσουν την άμυνα της Παναχαϊκής, που όμως ήταν καλά οργανωμένη. Από την μεριά τους και οι παίκτες του Δημήτρη Σπανού προσπαθούν να γίνουν απειλητικοί, αλλά δύσκολα έβρισκαν χώρους στην άμυνα του «Τριφυλλιού».

Η Παναχαϊκή σιγά-σιγά ανέβασε τις γραμμές της στο γήπεδο και κατάφερε να απωθήσει τους μεσοεπιθετικούς του Παναθηναϊκού, που έδειξαν να έχουν μπλοκάρει. Έτσι, ο ρυθμός στο ματς χάλασε και δεν υπήρχαν πολλές φάσεις. Στο φινάλε οι παίκτες του Αναστασίου ανέβασαν και πάλι στροφές και έπειτα από μια ατομική ενέργεια του Ντίνα, ο Μπεργκ έκανε το σουτ, το οποίο έδιωξε δύσκολα ο Μπαλασκάκης κρατώντας το «μηδέν» για την ομάδα του.

Καλύτερο πρόσωπο είχε ο Παναθηναϊκός με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Οι αλλαγές του Αναστασίου βοήθησαν σημαντικά την ομάδα, που έδειξε πιο φρέσκια αλλά και πιο ουσιαστική. Το γκολ δεν άργησε να έρθει, αφού έπειτα από μία ωραία ομαδική προσπάθεια η μπάλα έφτασε στα πόδια του Μπεργκ, που τελείωσε υποδειγματικά τη φάση κάνοντας το 1-0 στο 54ο λεπτό.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να είναι απειλητικοί και μετά το γκολ, όμως η πολυκοσμία στην άμυνα των πατρινών δεν τους επέτρεψε να πετύχουν και δεύτερο τέρμα. Πάντως οι κινήσεις του Μπούι, μέχρι να αντικατασταθεί, αλλά και του Μπούρμπου από τα άκρα, βοήθησαν σημαντικά στο δημιουργικό κομμάτι. Στο τελευταίο διάστημα του ματς, οι δύο ομάδες έριξαν τους ρυθμούς, ενώ το διάστημα που πίεσε η Παναχαϊκή δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα και το 1-0 δεν άλλαξε.

Oι συνθέσεις


Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος (66′ Σπυρόπουλος), Ρισβάνης (46’ Σίλντενφελντ), Κουτρουμπής (46’ Τριανταφυλλόπουλος), Χουχούμης (75′ Μπαϊράμι), Μέντες (46’ Πράνιτς), Δώνης (46’ Λαγός), Μπούι (66′ Νάνο), Ντίνας (46’ Ατζαγκούν), Καρέλης και Μπεργκ

Παναχαϊκή (Δημήτρης Σπανός): Μπαλασκάκης, Ασίγκμπα, Άλμπι, Γκατιάγκα, Στεργίδης, Μαρουκάκης, Ντακόστα, Μασούρας, Μπαλού, Κοντοχρήστος, Τσώνης

Έπαιξαν και οι: Κοντοπίδης, Πλέγας,Αναστασόπουλος, Ζλατκόφσκι, Πατινιώτης, Τσούπρος