80 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΘ: Εγκαίνια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 

Στο συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» έγιναν το βράδι της Παρασκευής  τα εγκαίνια της 80ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ μαζί του βρισκόταν και η υπηρεσιακή Πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου.
Αναφερόμενος στην ΔΕΘ τόνισε ότι: «Από το 1926, όταν οργανώθηκε η πρώτη Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο θεσμός κάθε χρόνο –με εξαίρεση τις εμπόλεμες περιόδους και τις περιόδους συνταγματικής εκτροπής, που δυστυχώς δεν υπήρξαν λίγες- εξελίσσεται και βελτιώνεται, θα ‘λεγα με γεωμετρική μάλιστα πρόοδο».

Μιλώντας για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι πρέπει να πορευθούμε σε: «μια κοινή πορεία με όλους εκείνους τους λαούς που ενστερνίζονται τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε η ίδρυσή της και προσανατολίσθηκε η προοπτική της. Η Ελλάδα και ο Λαός μας δεν μπορούν να επιβιώσουν υπό όρους σταθερής Δημοκρατίας και οικονομικής και κοινωνικής αξιοπρέπειας, πέρα κι έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακολουθώντας έναν μοναχικό δρόμο προς το άγνωστο και την αβεβαιότητα. Δεν έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε τέτοιες επιλογές. Πρέπει να συνεχίσουμε τον ευρωπαϊκό μας δρόμο μαζί με τους άλλους λαούς».

Κατά την ομιλία του ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην Θεσσαλονίκη, την πόλη που εκφράζει «το μεγαλείο της Ιστορίας και του Πολιτισμού μας με λίκνο την Μακεδονία. Της οποίας η ελληνικότητα γίνεται, προϊόντος του χρόνου, τόσο περισσότερο αυταπόδεικτη και αδιαμφισβήτητη όσον οι συνήθεις υπότροποι παραχαράκτες και κιβδηλοποιοί της ιστορίας ευτελίζονται προοδευτικώς».

Από την πλευρά της, η υπηρεσιακή Πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου δήλωσε ότι δεν βρίσκεται εκεί για να κάνει κάποιες προγραμματικές δηλώσεις, καθώς η θητεία της είναι προδιαγεγραμμένη. Διαβεβαίωσε όμως ότι «Η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε οι εκλογές να διενεργηθούν άψογα, όπως επίσης, ότι θα σεβασθεί τις ήδη αναληφθείσες ευρωπαϊκές δεσμεύσεις τις χώρας».

SHARE