490 εκατ. στους φαρμακοποιούς εντός του Ιουνίου

Τη διαβεβαίωση ότι «λαμβάνονται όλα τα μέτρα, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα» με τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημ. Τσιόδρας. Όπως διευκρίνισε, πρωτίστως αυτά αφορούν τη συγκράτηση και μείωση των δαπανών και την αύξηση των εσόδων, γι αυτό και ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαννιάς, θα έχει συνάντηση με στελέχη Εφοριών και Τελωνείων για την αύξηση των εσόδων.

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει προεκλογικές αναφορές περί καταγγελίας του Μνημονίου, ο κ. Τσιόδρας, αφού σημείωσε πως «το ζήτημα αυτό δεν αφορά την παρούσα κυβέρνηση, αλλά εκείνη που θα προκύψει από τις εκλογές τις 17ης Ιουνίου», υπενθύμισε ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να νομοθετήσει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι νόμοι και οι υποχρεώσεις που έχουν νομοθετηθεί, δεν πρέπει να τηρούνται.

Εντός του Ιουνίου 490 εκατ. ευρώ στους φαρμακοποιούς

Όπως επίσης ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εντός του Ιουνίου προγραμματίζεται από την κυβέρνηση να δοθούν στους φαρμακοποιούς 490 εκατ. ευρώ, προς εξόφληση των οφειλών από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως είπε, την περασμένη Παρασκευή δόθηκαν 75 εκατ. ευρώ και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα δοθεί και η δεύτερη δόση, όπως δεσμεύτηκε η κυβέρνηση κατά την πρόσφατη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών.

SHARE