Αποτέλεσμα εικόνας για φακος μεγεθυντικος εφημεριδαΣτην Τράπεζα  Πειραιώς από σήμερα 18 Απριλίου ξεκινάει και επίσημα ως  διευθύνων σύμβουλος ο Χρήστος Μεγάλου. Πολλά τα ανοιχτά μέτωπα που πρέπει να κλείσουν…

 

—-Τα μεγαλύτερα προβλήματα στην επιστροφή  εντοπίστηκαν χθες στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα, στην Ιονία Οδό χιλιάδες εκδρομείς που επέστρεφαν από την Ήπειρο αλλά και από την Αιτωλοακαρνανία βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη με το που πέρασαν το Μεσολόγγι καθώς στα 10 τελευταία χιλιόμετρα πριν τη γέφυρα υπήρχε έντονο μποτιλιάρισμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι νωρίς το μεσημέρι οι ουρές πριν τη γέφυρα έφθαναν τα 6 χλμ., ενώ καθώς η ώρα περνούσε το πρόβλημα επιδεινώνονταν.

Το πρόβλημα εντοπίζονταν στη νέα σήραγγα της Κλόκοβας, καθώς λίγο πριν τα οχήματα εισέλθουν σε αυτή οι δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας της Ιονίας Οδού μετατρέπονταν σε μία. Ετσί δεν ήταν λίγοι αυτοί που για μια απόσταση περίπου τριανταπέντε χιλιομέτρων (Μεσολόγγι – Αντίρριο) χρειάστηκαν κοντά στις δύο ώρες.

 

—-Με την επιστροφή τους από τις διακοπές του Πάσχα… οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ξεκινήσουν να προετοιμάζουν τις φορολογικές τους δηλώσεις…καθώς μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πρέπει φέτος να υποβάλλουν τις φορολογικές δηλώσεις τους για τα εισοδήματα του 2016. Παρατείνεται επίσης κατά ένα μήνα η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος για τα νομικά πρόσωπα και μειώνεται ο αριθμός των δόσεων απο 8 σε 6 .

 
Οι φορολογούμενοι …θα έχουν στη διάθεση τους ένα χρήσιμο οδηγό για την συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Στον οδηγό περιλαμβάνονται διευκρινίσεις για όλα όσα έχουν σχέση με την συμπλήρωση και υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

—-Τα πλοία της ιταλικής ακτοφυλακής, της Frontex και μη κυβερνητικών οργανώσεων, από την περασμένη Παρασκευή μέχρι σήμερα, διέσωσαν οκτώ χιλιάδες τριακόσιους ανθρώπους νότια της Σικελίας. Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο μεγάλος αριθμός των διασώσεων οφείλεται στο ότι πολλοί δουλέμποροι που μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες επωφελήθηκαν των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών, για να πολλαπλασιάσουν τα λεγόμενα «ταξίδια της απελπισίας» με τα άκρως επικίνδυνα σαπιοκάραβά τους. Δεκατρείς άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί από την θάλασσα.

SHARE