Startups: Ποιές είναι οι “21” που θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση του παγκόσμιου οργανισμού TiE στην Αθήνα

BANKWARS_TIE_GLOBAL

Στις 3 Ιουλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 21 ελληνικές startups θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν εαυτές  σε διακεκριμένους επιχειρηματίες αλλά και επενδυτές του παγκόσμιου δικτύου TiE (The Indus Entrepreneurs). Η εκδήλωση στις 3 Ιουλίου πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη ενώ υποστηρίζεται επικοινωνιακώς και από το  bankwars.gr.

 Το TiE ιδρύθηκε το 1992 στην Σίλικον Βάλεϊ και αποτελεί  τον μεγαλύτερο μη κερδοσκοπικό οργανισμό προώθησης της επιχειρηματικότητας παγκοσμίως μέσω της αποτελεσματικής εκπαίδευσης, δικτύωσης και χρηματοδότησης επιχειρηματιών σ’ όλο τον κόσμο. Διατηρεί 60 παραρτήματα σε συνολικά 17 χώρες αριθμώντας περισσότερα από 11.000 μέλη.

Στην χώρα μας έρχεται με αφορμή την ετήσια παγκόσμια συνάντηση των μελών του, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουλίου στην Αθήνα.

 Συμμετοχή 21 ελληνικών startups

Μέχρι στιγμής, οι ελληνικές startups που επιλέχθησαν να συμμετάσχουν στο μονοήμερο bootcamp στις 3 Ιουλίου είναι οι εξής: incredibluePollfish, Eventora, Layerise, BreathEasy, onQ Systems, Social-Green, Clio Muse, i-sieve technologies, Combadi, Mageca, Fasmatech, Speekap, pinobo.comHeeelp.me, Aterin, Matetti, GReatings, Train2show, Crypteia Networks, Total Eclipse.

H διαδικασία

Νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) που βρίσκονται στο τελικό στάδιο υλοποίησης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους μέντορες του παγκόσμιου δικτύου Tie έναν-προς-έναν, και άλλες που βρίσκονται στο αρχικό στάδιο υλοποίησης θα ομαδοποιούνται 3-4 ανά μέντορα.

Οι μέντορες θα εναλλάσσονται, για να τους δίνεται η ευκαιρία να έχουν πολλαπλές επαφές με διαφορετικές startups. Σε πρωινό συνέδριο, και πριν τις συναντήσεις καθοδήγησης, θα καλυφθούν θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα.

Η εκδήλωση θα διαρκέσει από τις 9:00 – 19:00 ενώ ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Μπέννετ Σμιθ θα απευθύνει σχετικό καλωσόρισμα.

«Βαριά» ονόματα της διεθνούς επιχειρηματικής και επενδυτικής σκηνής

Οι μέντορες που θα συνομιλήσουν και θα συμβουλέψουν τις επιλεγμένες ελληνικές startups είναι σημαντικά ονόματα της διεθνούς επιχειρηματικής και επενδυτικής σκηνής. (σύντομα βιογραφικά τους μπορείτε να βρείτε εδώ)

Συγκεκριμένα, ως μέντορες θα συμμετάσχουν οι P.K Agrawal, διευθύνων σύμβουλος του TiE Global, Ian Reed πρόεδρος και συνιδρυτής της EFA, Christian Tidona γενικός διευθυντής του BiORN Cluster Management GmbH, Anil Khatod γενικός διευθυντής του Argonaut Private Equity, Vikas Shah, ιδρυτής του Founder Thought Strategy,  Palaniswamy Rajan πρόεδρος και διεθύνων σύμβουλος της Virima Technologies, Inc, Mahavir Sharma διευθύνων σύμβουλος της  Oscar Exports, Prashant K. Gulati διευθύνων σύμβουλος της Optimistix Ventures, Murali Bukkapatnam  διευθύνων σύμβουλος The Capitol Projects Pvt. Ltd,  Ms. Dolly Oberoi διευθύνουσα σύμβουλος  της C2 Technologies, Inc, Nitin Rai πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος First Insight Corporation και πρόεδρος του TiE Oregon, Ashok Rao διευθύνων σύμβουλος Whodini Inc. Ravi Mantha, πρόεδρος του TiE Singapore, Sandeep Tyagi γενικός διευθυντής Estee Capital LLC.

Ο Νίκος Γκουράρος, Διευθυντής Strategy, Operations and Business Development, στα Ψηφιακά Μέσα του ΔΟΛ και Πρόεδρος του Online Publishers Association of Europe, με αφορμή την εκδήλωση τόνισε ότι «η επιχειρηματικότητα είναι από τις διεξόδους που, δημιουργικά, θα μας οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια εκτός κρίσεως. Αρκεί να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που μας δίνονται και να αφήσουμε τους νέους έλληνες επιχειρηματίες να δημιουργήσουν και να αναπτυχθούν στην παγκόσμια αγορά ως ίσοι προς ίσους. Αυτό θα γίνει μόνο μέσα από την κατάλληλη καθοδήγηση» και συνεχίζει λέγοντας: «Ο ΔΟΛ υποστηρίζει συνεπώς τις προσπάθειες των νέων, προβάλλοντας τα επιτεύγματά τους στην ελληνική και τη διεθνή επιχειρηματική σκηνή».

Το μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής και VC Νίκος Μπονάτσος, εγκωμίασε το Boot Camp λέγοντας πως, «Με την διοργάνωση της ‘Μέρας Ελληνικών Νεοφυών Επιχειρήσεων’, ενισχύεται η αποστολή του TiE α) να διασυνδέσει και να βοηθήσει επιχειρηματίες σε παγκόσμιο επίπεδο, β) να συμβάλλει στην επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης νέων εγχειρημάτων, και γ) να δώσει το παρών κοντά σε Ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις που έχουν ως αντικείμενο τις νέες τεχνολογίες».

Με τόσες συμμετέχουσες ομάδες, το μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής και VC, Λουκάς Πηλίτσης, θεωρεί το γεγονός αυτό «μια μεγάλη ευκαιρία για την μελλοντική συνεργασία μεταξύ Ελληνικών και διεθνών VC funds, καθώς προωθεί ευοίωνες ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις που έχουν δυνατότητα συνεπένδυσης, βοηθώντας τες να πετύχουν τους στόχους τους, να αυξήσουν την αναγνωρισιμότητά τους, και να πραγματοποιήσουν το όραμα τους». Ο Πρόεδρος του Διαγωνισμού, Σταύρος Μεσσήνης, έχει επίσης μεγάλες προσδοκίες για το Boot Camp, λέγοντας πως “το άριστο επιχειρηματικό ταλέντο της Ελλάδας θα έχει την ευκαιρία να λάμψει, παρουσία μερικών σημαντικών προσωπικοτήτων.” O Alec Karys, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής και Μέντορας σε νεοφυείς επιχειρήσεις, συμφωνεί πως «To Boot Camp αποτελεί ένα εξαιρετικό μέσο για Έλληνες επιχειρηματίες που επιδιώκουν να παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες και τα ταλέντα τους μπροστά σε ένα αρκετά καταξιωμένο διεθνές ακροατήριο».

Στη Συμβουλευτική Επιτροπή συμμετέχουν επίσης: Ο PK Agarwal, CEO του TiE Global, ο Δημήτρης Γλέζος, ιδρυτής της Transifex, ο Alec Karys, CEO της Genesis, ο Dolly Oberoi, CEO της C2 Technologies, ο Νίκος Δρανδάκης, ιδρυτής του Taxibeat και o Anil Khatod Διευθ. Σύμβουλος της Argonaut Private Equity.

TiE Greece Boot Camp: Promising Greek Startups 

Τετάρτη 3 Ιουλίου, 9:00 – 19:00

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πρόγραμμα της εκδήλωσης:  https://florida.tie.org/page/tie-greece-bootcamp (για εγγραφές εδώ)

 

Της Ελένης Νάτση 

SHARE