ΜONEY TALKS

download

 

 

 

 

 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

 

Την Πέμπτη θα ξεκινήσει το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο της  Εθνικής,  ύψους 750 εκατ ευρώ. Η ζήτηση μαθαίνω ότι είναι μεγάλη, όπως μεγάλη αναμένεται και η υπερκάλυψη. Το επιτόκιο, ακούω ότι θα είναι κάτω του 4,5%.  Πάντως,  μικρότερο από αυτό που δανείστηκε το δημόσιο…

 

 

Μετά την Πέμπτη ξεκινούν οι παρουσιάσεις για τη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής. Οι παρουσιάσεις θα γίνουν σε Λονδίνο και Ηνωμένες Πολιτείες και στις 9 Μαΐου θα ανοίξει το book building. Την επόμενη, 10η Μαΐου, θα γίνει η γενική συνέλευση των μετόχων.

 

 

Η ΕΤΕ θα δώσει το 10% με δημόσια πρόταση στην ελληνική αγορά.
 

´Οσο για την τιμή, θα προσδιορισθεί την 9η Μαίου. Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν οτι θα είναι κοντά στα 2,5 ευρώ.

 

 

Τι γίνεται με το τιμόνι της Τράπεζας της Ελλάδος; Ποιος θα το αναλάβει; Ο πρωθυπουργός πρέπει να αποφασίσει και μάλιστα άμεσα. Προβόπουλο πάντως “δείχνουν” όλοι και όλα. Βεβαίως, οι εκπλήξεις δεν αποκλείονται ποτέ σε αυτού του επιπέδου τις θέσεις.

 

 

Πωλείται και πάλι στο δίκτυο καταστημάτων της Citibank Ελλάδος. Επιτέλους, ας το δώσουν στην Alpha Bank να τελειώνουμε ….

 

 

´Οσο για την Atiica Bank, η στήλη επιμένει οτι η τράπεζα θα καταφέρει να μείνει ιδιωτική…

 

 

ΚΟΥΙΖ: Ποιός κυβερνητικός παράγων που βλέπει πως σε ανασχηματισμό δε…θα δει φως, που έχει τη…μύτη πολύ ψηλά από τότε που ανέλαβε πόστο, ψάχνει αναβαθμισμένο σπίτι στο Λονδίνο μπάς και του “κάτσει” η θέση του πρέσβη;

 

 

Ο Bankieris

 

 

 

 

 

 

 

 

SHARE