ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ: Τι αλλάζει το 2014 – Ποιοί επιβαρύνονται περισσότερο

Αλλάζει ο σχεδιασμός για τον φόρο ακινήτων του 2014. Η Τρόικα έχει προκρίνει αλλαγές στο σχέδιο της κυβέρνησης οι οποίες θα επιβαρύνουν περισσότερο τους φορολογούμενους οι οποίοι ανήκουν στη μεσαία κλίμακα, αναφέρει το capital.

Συγκεκριμένα, ο νεότερος σχεδιασμός περιλαμβάνει:

  • Ο φόρος θα υπολογίζεται στα κτίσματα με βάση 20 κλιμάκια και όχι 33 που είχαν προταθεί αρχικά. Τα κλιμάκια στα οποία θα εμπίπτει το κάθε ακίνητο, θα ορίζονται με βάση την τιμή ζώνης όπου βρίσκεται το κτίσμα, ενώ κατά πάσα πιθανότητα τα 23 ευρώ ανά τετραγωνικό θα παραμείνει το υψηλότερο κλιμάκια.
  • Θα επιβληθεί φορολογική επιβάρυνση και στα αγροτεμάχια ανά στρέμμα, με βάση δέκα κλιμάκια. Ο φόρος, ο οποίος θα κλιμακώνεται από 1 έως και 40 ευρώ το στρέμμα, θα είναι χαμηλότερος για τους επαγγελματίες αγρότες σύμφωνα με ρύθμιση που προωθείται.
  • Αλλάζει επί το επαχθέστερον η φορολόγηση των οικοπέδων.
  • Οι παραπάνω αλλαγές, θα έχουν ως αποτέλεσμα την ελάφρυνση σε όσους έχουν κτίσματα μέχρι και μεσαίας αντικειμενικής αξίες, αλλά και την επιβάρυνση των περιοχών με υψηλότερη τιμή ζώνης.
  • Η ελάφρυνση ακυρώνεται μερικά ή συνολικά για όσους φορολογούμενους έχουν οικόπεδα και αγροτεμάχια.

Οι δύο παγίδες του νέου φόρου που φέρνουν επιβαρύνσεις είναι ότι θα φορολογούνται πλέον και τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα ενώ θα επιβάλλεται φόρος και στα αγροτεμάχια ( εκτός σχεδίου εκτάσεις).

Shortlink:

X Αν θέλετε κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook