Χ.Α: Αμερικανικά χαρτοφυλάκια έστειλαν στα ύψη το Γ.Δ.

(upd) Οι αγορές από τις Goldman Sachs, JP Morgan, Morgan Stanley, Deutsche Bank εκτόξευσαν το Γενικό Δείκτη στο ελληνικό χρηματιστήριο στα επίπεδα των 900 μονάδων, πριν κλείσει στις 894,01 μονάδες με άνοδο 2,68%. Οι τράπεζες σημεπιωσαν σημαντικά κέρδη, ενώ αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και για τα υπόλοιπα blue chips, αλλά και μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε 134,29 εκατ. ευρώ και τον όγκο των μετοχών στα 222,2 εκατ. ευρώ.

Συνεχίστηκε και σήμερα το ξέφρενο ράλι για τη Λαϊκή Τράπεζα στο 29%, ενώ η Κύπρου κέρδισε 16,6%.

Στο +7% διαπραγματεύτηκε η Alpha,  ενώ Εθνική και Eurobank κέρδισαν 5,5%. Την πολύ καλή του επίδοση συνέχισε και ο ΟΠΑΠ με τα κέρδη να ανέρχονται στο 7%.

Κέρδη κατέγραψαν οι περισσότεροι επιμέρους κλαδικοί δείκτες, με ελάχιστες εξαιρέσεις (Τηλεπικοινωνίες -0,26%, Κατασκευών και Υλικών -0,73%). Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες της Υγείας (9,66%), των Τραπεζών (+6,85%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+6,31%). Από τις μετοχές που διακινήθηκαν 119 σημείωσαν άνοδο, 48 πτώση και 14 παρέμειναν αμετάβλητες.

Οι ξένοι παίκτες ποντάρουν στο ότι τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν οι συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, οπότε θα ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση των 31,5 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή θετικά επιδρούν στο Χ.Α. τα σενάρια για επαναγορά ομολόγων.

Υπό αυτές τις συνθήκες έχει αναζωπυρωθεί το αγοραστικό ενδιαφέρον ξένων και εγχώριων επενδυτικών πόλων και αυτό αποδεικνύεται και από την αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές εάν ο Γενικός Δείκτης ξεπεράσει τις 937 μονάδες θα ανοίξει ο δρόμος για τις 1.000 μονάδες.