ΧΑ: Σχόλιο Αγοράς 15.05.12

Σε έντονα αρνητικό έδαφος κινήθηκε ο γενικός δείκτης μετά το ναυάγιο της ύστατης προσπάθειας από την προεδρία για τον σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων.

Ο δείκτης έκλεισε στο -3,62% στις 562,88 μονάδες μετριάζοντας τις απώλειες που ραγδαία κατεγράφησαν μετά τις ανακοινώσεις για την πορεία προς δεύτερο γύρο εκλογών.

Ο τζίρος ανήλθε στα 43.427.891€ και 41.578.045 μετοχές να αλλάζουν χέρια. Στην αγορά των πακέτων ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 3.534.547€ με τα πακέτα της ΕΧΑΕ (850.000 τεμάχια στα 2,19€ (-0,45%)) και της ΕΕΕΚ (50.000 τεμάχια στα 12,67€ (+1,44%)).

Και όπως είναι φυσικό τα πυρά των πωλήσεων είχαν επίκεντρο τους τραπεζικούς τίτλου. Ο δείκτης των τραπεζών έκλεισε με απώλειες της τάξεως 4,90% στις 217,75 μονάδες.

Από τις τράπεζες αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν η ΕΥΡΩΒ με απώλειες 10,60% κλείνοντας στην τιμή 0,4640€.

Η δεύτερη σε απώλειες ήταν ο τίτλος της Alpha Bank με ποσοστό -5,84% στην τιμή 0,7420€.

Οι ραγδαίες εξελίξεις και την άκαρπη τελευταία προσπάθεια για την σύστασης μια κυβέρνησης ανεβάζουν τον βαθμό της αβεβαίωτος στα ύψη. Πρέπει να τονίσουμε ότι οι εξελίξεις δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη γενικότερα.

Με την αναθεώρηση προς τα άνω του Γαλλικού ελλείμματος,  την Ιταλική κυβέρνηση να δηλώνει ότι οι στόχοι είναι «άπιαστοι» (Reuters) και η επίσημη πλέον παρουσία του Holland ως πρόεδρος της Γαλλίας, είναι πολλά τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

Όπως αναφέραμε και στο χθεσινό μας σχόλιο τα κλεισίματα δεν άφηναν τα περιθώρια για αισιοδοξία. Πιστεύουμε ότι θα υπάρχουν αναταράξεις στην αγορά με συνέχεια της προοπτικής για χαμηλότερα επίπεδα. Μια θέση στην αγορά, είτε ανοδική είτε καθοδική, είναι ανάληψη υψηλού ρίσκου.

 

Το σχόλιο της αγοράς πρόκειται για ένα σχολιασμό της συνεδρίασης και κάποιες απόψεις της εταιρείας. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση ή οποιαδήποτε προτροπή για αγορά, πώλησης, διακράτησης ή οποιαδήποτε επενδυτική στρατηγική για μετοχές, παράγωγα ή γενικότερα χρηματοπιστωτικών προϊόντων.

DSP Capital

 

Πηγή: DSP CAPITAL
email: [email protected]
Twitter : @dspcapital
FB: www.facebook.com/dspcapital

Η  DSP CAPITAL δραστηριοποιείται στην σύσταση πελατείας σε εγχώριες και ξένες χρηματιστηριακές εταιρείες και χρηματοοικονομικούς ομίλους γενικότερα με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και την ελαχιστοποίηση του κόστους.

Ακόμα η εταιρεία δραστηριοποιείται και στην ναυτιλιακή αγορά σε επίπεδο chartering, s&p, operations, advising, financial services. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα για την δραστηριοποίηση στα FFAs ( freight forward agreements), είτε σε επίπεδο διασφάλισης κινδύνου (hedging), είτε σε επίπεδο trading.

Πρόσβαση σε προϊόντα:

  • Financial :  Αγορές μετοχών (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορές παραγώγων (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορές Προϊόντων (Commodities),  Αγορές Ομολόγων (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορά Συναλλάγματος, CFDs (contractsfor deference), Structure Product κλπ.
  • Shipping : Chartering, S&P, Operation, Advising, Financial services, FFAs.