ΠΟΙΟΣ ΗΘΕΛΕ ΝΕΚΡΟ ΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟ; – Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» ο Παπαδήμος

upd:Αμείλικτα ερωτηματικά, πέρα από τις αστυνομικές πτυχές του θέματος, πλανώνται σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου χθες το απόγευμα. Ποιός ήθελε νεκρό τον Λουκά Παπαδήμο, που διετέλεσε επίσης αντιπρόεδρος της ΕΚΤ και Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος; Ποιός ήθελε νεκρό τον Λουκά Παπαδήμο, η κυβέρνηση του οποίου (11 Νοεμβρίου 2011-17 Μαίου 2012, με συμμετοχή ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) είχε αναλάβει την επίτευξη των στόχων που προέβλεπαν οι συμφωνίες της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου 2011;

Από τις δηλώσεις, ξεχωριστή ήταν αυτή του πρώην Πρωθυπουργού Κ.Σημίτη:

Σοκαρισμένος και ανήσυχος ο πολιτικός κόσμος από την τρομοκρατική επίθεση κατά του πρώην Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη, όταν στο αυτοκίνητο  στο οποίο επέβαινε με δύο άτομα εξεράγη φάκελλος.Με έκτακτο δελτίο τους μετέδωσαν τα διεθνή ΜΜΕ τη βομβιστική επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό.

Α. Σαμαράς: Στην οικία Παπαδήμου ο παγιδευμένος φάκελος

Όταν δεν υπάρχει ασφάλεια κινδυνεύει η Δημοκρατία, τόνισε πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατόπιν της επίσκεψης του στον Ευαγγελισμό προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της υγείας του κ.Παπαδήμου, ενώ αποκάλυψε ότι ο παγιδευμένος φάκελος  είχε φτάσει στο σπίτι του Λ. Παπαδήμου, αφού είχε περάσει όλους τους ελέγχους ασφαλείας.

«Η εξέλιξη της υγείας του Λουκά Παπαδήμου είναι πολύ θετική» είπε ο κ.Σαμαράς. «Όταν δεν υπάρχει ασφάλεια κινδυνεύει η Δημοκρατία. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε και να το αντιληφθούν όλοι» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός. Ο κ.Σαμαράς δεν απέδωσε ευθύνες για το περιστατικό, τονίζοντας ότι «αυτό είναι κάτι που δεν θα το κρίνω εγώ».

«Επισκέφθηκα τον πρώην πρωθυπουργό, του ευχήθηκα γρήγορα ανάρρωση και μακάρι να τελειώσουν όλα γρήγορα» είπε ο κ.Σαμαράς.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟ – ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ

 

Αποτέλεσμα εικόνας για λουκασ παπαδημοσ

Έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγο στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη, στο αυτοκίνητο  στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.

Θύμα τρομοκρατικής επίθεσης ο Λουκάς Παπαδήμος! Έκρηξη σε όχημα στο οποίο επέβαινε

Ο κ. Παπαδήμος μεταφέρεται στον Ευαγγελισμό. Οι πρώτες πληροφορίες από το ΕΚΑΒ αναφέρουν ότι η ζωή τόσο του ιδίου του κ.Παπαδήμου, όσο και του οδηγού του δεν διατρέχουν άμεσο κίνδυνο για τη ζωή τους. Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να έχει τραυματισθεί στα πόδια και στην κοιλιακή χώρα.

Η έκρηξη έγινε όταν ο πρώην πρωθυπουργός άνοιξε έναν φάκελο μέσα στο αυτοκίνητό του.

 

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ 

 

Μητσοτάκης: Οι δράστες εχθροί της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας

Eχθρούς της πατρίδας και της Δημοκρατίας χαρακτηρίζει σε δήλωσή του τους δράστες της επίθεσης κατά του Λουκά Παπαδήμου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Καταδικάζω, με οργή, την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου. Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση.

Καλώ, ταυτόχρονα, την Κυβέρνηση και τις Αρχές Ασφαλείας να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να συλληφθούν οι αδίστακτοι τρομοκράτες. Είναι εχθροί της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας». 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μετέβη στον Ευαγγελισμό, όπου ήδη βρέθηκαν ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

—-Με τη διοικητή του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Νάγια Μητσάκου επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των τραυματιών.

—Με τη διευθύντρια του Ευαγγελισμού επικοινώνησε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για να ενημερωθεί σχετικά με την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.Ο κ. Σαμαράς είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλαδος Γιάννη Στουρνάρα με τον οποίο είχε συναντηθεί πριν την επίθεση εναντίον του ο κ. Παπαδήμου.

Φώφη Γεννηματά: «Είχαμε έγκαιρα επισημάνει την ανάγκη προστασίας στόχων από την δράση της νέας τα τρομοκρατίας και των μεθόδων που χρησιμοποιεί με τους παγιδευμένους φακέλους» επισημαίνει η κ. Γεννηματά και προσθέτει: «Η σημερινή επίθεση επιβάλλει την λήψη πρόσθετων μέτρων, πολίτες και πολιτικές δυνάμεις του τόπου, πρέπει να παραμείνουμε αποφασιστικοί και ενωμένοι στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας μας».

Γ.Παπανδρέου: “Ελπίζω γρήγορη ανάρρωση στον κ. Παπαδήμο και σε όσους τραυματίστηκαν. Αλληλεγγύη σε αυτόν, την οικογένειά του και τους συγγενείς του. Είναι μια εγκληματική ενέργεια, κοινοί εγκληματίες πλήγμα στην δημοκρατία. Και θα έλεγα σε έναν άνθρωπο τον οποίο καλέσαμε να βοηθήσει την Ελλάδα σε μια δύσκολη στιγμή της, είναι μια τέτοια πράξη και πλήγμα στην αξιοπρέπεια κάθε Έλληνα πολίτη”…

—«Περαστικά στον Λουκά Παπαδήμο & στους ανθρώπους που επέβαιναν στο αυτοκίνητο του. Πλήγμα στην δημοκρατία τέτοιες ενέργειες», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Νίκος Παππάς για το περιστατικό.

Πλήγμα για τη δημοκρατία χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την τρομοκρατική ενέργεια κατά του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμου.  «Καταδικάζουμε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την σημερινή εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια»


-«Τέτοιου είδους ενέργειες, πέραν από το προβοκατόρικο και δολοφονικό χαρακτήρα τους, υπηρετούν σκοπιμότητες και σχεδιασμούς εχθρικούς προς το λαό και τα συμφέροντά του» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

-«Αποτροπιασμός και καταδίκη για την άνανδρη, δολοφονική επίθεση κατά του Προέδρου της Ακαδημίας Ι. Παπαδήμου. Θερμές ευχές να πάνε όλα καλά», σημείωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

-Τη συμπαράστασή του στον Λουκά Παπαδήμο εκφράζει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.Σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει ότι «εχθροί μας δεν είναι μόνο οι επίδοξοι δολοφόνοι αλλά και αυτοί που σπέρνουν μόνο μίσος στην κοινωνία».