Πειραιώς: Πάνω από 22.000 αγρότες και 250 επιχειρήσεις στο «Πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας, Κτηνοτροφίας, Αλιείας»

Περισσότεροι από 22.000 αγρότες και πάνω από 250 επιχειρήσεις έχουν επωφεληθεί από το «Πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Αλιείας» της Τράπεζας Πειραιώς, από το 2013, οπότε και άρχισε να υλοποιείται.

Τα οφέλη σχετίζονται με την εξασφάλιση της πώλησης των προϊόντων, των παραγωγών και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα Πειραιώς, με αφορμή την συμμετοχή της στην 11η έκθεση για την Γεωργία AgroThessaly που ολοκληρώνεται σήμερα στη Λάρισα, το σύνολο των εξαγωγών των επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί στην Συμβολαιακή, ξεπερνά το 1,5 δισ. ευρώ, με περισσότερα από 50 προϊόντα προς 75 χώρες, εισφέροντας πολύτιμο συνάλλαγμα στην Ελλάδα.

Με την «Κάρτα Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας», ο αγρότης καλύπτει έγκαιρα τις παραγωγικές ανάγκες του. Με το «Πρόγραμμα Συμβολαιακής Τραπεζικής» τα προϊόντα γίνονται γνωστά στους τουρίστες, μέσω των συνεργαζομένων ξενοδοχειακών μονάδων και με τη «Συμβολαιακή Αγροεφοδίων» επιτυγχάνεται μείωση του κόστους παραγωγής, διότι παρέχεται προνομιακή τιμολόγηση κατά την αγορά των αγροτικών εφοδίων, αναφέρει μεταξύ άλλων η Τράπεζα.

Η Τράπεζα Πειραιώς, μέσω της ολιστικής προσέγγισης του αγροδιατροφικού κλάδου, προσφέρει και μια σειρά χρηματοδοτικών προϊόντων, όπως: «Κεφάλαιο Κίνησης» για κάλυψη παραγωγικών αναγκών, «Αγορά Γης» για δημιουργία ανταγωνιστικών εκμεταλλεύσεων, «Αγορά Εξοπλισμού», «Νέοι και Νεοεισερχόμενοι Αγρότες» για ηλικιακή ανανέωση ανθρώπινου δυναμικού και το «Πρόγραμμα Χρηματοδοτικής Μίσθωσης Εξοπλισμού και Επαγγελματικών Οχημάτων».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ