Τράπεζα Κύπρου: Σχέδιο εθελουσίας εξόδου μέχρι 19/02 – Μέγιστη αποζημίωση 200.000 ευρώ

Τράπεζα Κύπρου: «Σφαγή» των καταθετών έως 60% - «Παγωμένο» και το 40%Σχέδιο εθελούσιας εξόδου μελών του προσωπικού της ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου, το οποίο τίθεται σε ισχύ από σήμερα Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016. Το σχέδιο θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016.

Το σχέδιο προβλέπει χαριστική αποζημίωση με μέγιστο ποσό 200 χιλ. ευρώ, μεταξύ άλλων, η οποία θα είναι κλιμακωτή με βάση τα χρόνια υπηρεσίας του υπαλλήλου που θα ενταχθεί στο σχέδιο.
Ειδικότερα, θα παραχωρηθεί το ένα δεύτερο του μηνιαίου μισθού για κάθε χρόνο υπηρεσίας για τα πρώτα 15 χρόνια, τα τρία τέταρτα για κάθε χρόνο υπηρεσίας από τα 16 έως τα 30 έτη και για τα υπόλοιπα χρόνια υπηρεσίας ολόκληρος ο μισθός και επιπρόσθετα ένα τέταρτο του μηνιαίου μισθού για κάθε ένα χρόνο υπηρεσίας.

Επιπλέον, θα δοθούν σε όλους, ανεξάρτητα των ετών υπηρεσίας, τέσσερις μηνιαίοι μισθοί.

Το εφάπαξ θα είναι αφορολόγητο, σύμφωνα με πληροφορίες των κυπριακών μέσων ενημέρωσης, παρά το γεγονός ότι στην εγκύκλιο δεν γίνεται επί του θέματος αναφορά.
Θα ενημερωθεί σχετικά το προσωπικό κατά την επεξήγηση του σχεδίου από τους διευθυντές των τμημάτων.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μόνιμα μέλη του προσωπικού της τράπεζας και όλων των θυγατρικών εταιρειών τα οποία έxουν υπηρεσία τουλάχιστον ενός έτους και αφυπηρετούν το 2017 και μετά.

Το μέγιστο ποσό χαριστικής αποζημίωσης δεν θα ξεπερνά το 70% των υπολειπόμενων μισθών μέχρι την κανονική αφυπηρέτηση και το ποσό της χαριστικής αποζημίωσης δεν μπορεί να ξεπεράσει τις €200 χιλ.

Στα μέλη του προσωπικού που θα αποχωρήσουν θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ασφάλεια ζωής μέχρι το τέλος του 2016.
Θα πληρωθεί επίσης το υπόλοιπο της ετήσιας άδειας.

Στο υπόλοιπο της άδειας θα ληφθεί υπόψη η μεταφερόμενη άδεια από προηγούμενα χρόνια, το υπόλοιπο της άδειας που δόθηκε αντί υπερωριακής εργασίας και αναλογία της ετήσιας άδειας του 2016 μέχρι την ημερομηνία αποχώρησης.

Τα μέλη του προσωπικού θα δικαιούνται το σε πίστη τους ποσό στο ταμείο προνοίας(εισφορές υπαλλήλου και εργοδότη).