Σχόλιο αγοράς 19.06.2012

Ανοδικά συνέχισε η ελληνική αγορά για Πέμπτη συνεδρίαση στην σειρά. Ο γενικός δείκτης αν και οριακά έκλεισε πάνω από τις 600 μονάδες στις 600,07 με κέρδη +3,34%. Ο τζίρος για ακόμα μία φορά κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα ολοκληρώνοντας την συνεδρίαση στα 71.356.884€ και ο όγκος ανήλθε στα 59.875.384 τεμάχια. Στα πακέτα δε υπήρχαν αξιόλογες συναλλαγές.

Ο τραπεζικός δείκτες και αυτός με κέρδη της τάξεως του +2,52% στις 265,12 μονάδες. Σχεδόν στο σύνολό τους οι τραπεζικές μετοχές ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση σε θετικό έδαφος.

Στους θετικούς πρωταγωνιστές με υψηλά κέρδη ήταν ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας που τερμάτισε την συνεδρίαση στον συν +6,67% στα 1,60€

Εν αντιθέσει ο τίτλος της Πειραιώς κινήθηκε αρνητικά στα -3,68% παρά τα αρχικά πρωινά κέρδη και έκλεισε στα 0,2880€.

Θετικός καταλύτης για την σημερινή συνεδρίαση ήταν και η μετοχή του ΟΤΕ που έκλεισε στα 1,99€ με κέρδη +6,99% και ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να κινείται και πάνω από τα 2,00€.

Όπως αναφέραμε και στα προηγούμενα σχόλια, ένα θετικό στοιχείο αυτών των ημερών είναι ο σταθερά μεγάλος όγκος και τζίρος που πραγματοποιείτε στην ελληνική αγορά. Σίγουρα μετά το ράλι αυτών των ημερών, περιμένουμε να λάβει χώρα ένα profit taking έστω και σε ενδοσυνεδριακό επίπεδο, όπως συνέβη και στην σημερινή συνεδρίαση. Κάποια διόρθωση μπορεί να είναι και μια είσοδο στην αγορά. Βέβαια μετά το ράλι των τελευταίων ημερών το ρίσκο που αναλαμβάνει κάποιος μπαίνοντας στην αγορά, είναι μεγαλύτερο από πριν. Πιστεύουμε ότι αν υπάρξει μια σχετική σταθεροποίηση σε πολιτικό επίπεδο, που παραμένει όμως δύσκολο, μπορούν να έχουν καλές αποδώσεις κάποια ποιοτικά, μη τραπεζικά «χαρτιά». Υπό αυτές τις προϋποθέσεις που μόλις αναφέραμε, πιστεύουμε ότι μια κατηγορία τίτλων «είδαν» τα χαμηλά τους. Και για ακόμα μία φόρα, προσοχή στις συναλλαγές με margin που εύκολα μπορούν να δυσκολέψουν λόγω του μεγάλου volatility.