Στουρνάρας – κουαρτέτο συμφώνησαν για το “πακέτο” διαχείρισης των κόκκινων δανείων

 

sto-xilton-gia-sunantisi-me-to-kouarteto-o-stournarasΚάθε τράπεζα θα έχει το δικό της στόχο ως προς τη διαχείριση των κόκκινων δανείων. Σε αυτό φαίνεται να κατέληξαν οι επικεφαλής των δανειστών στην απογευματινή τους συνάντηση στο Χίλτον  με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

«Έχω καλή αίσθηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων» τόνισε κορυφαίος τραπεζικός παράγοντας μετά τη συνάντηση τον οποίο επικαλείται το ΑΜΠΕ. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και οι διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα αδειοδότησης για τη σύσταση εταιρειών διαχείρισης.

Το χρονοδιάγραμμα, προβλέπει ότι από τις 29 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η αδειοδότηση των εταιρειών διαχείρισης των κόκκινων δανείων.

Παράλληλα, η Τράπεζα της Ελλάδος σκοπεύει ως το καλοκαίρι να έχει ολοκληρώσει τον Κώδικα Δεοντολογίας για τις ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, αρμόδιες πηγές τόνιζαν ότι η έκθεση της Blackrock που έχει αποσταλεί στις τράπεζες, περιλαμβάνει διάφορα μοντέλα διαχείρισης των δανείων αυτών.

Σύμφωνα με στέλεχος της ΤτΕ αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο θεωρητικό ενδιαφέρον από τις συγκεκριμένες εταιρείες. « Το ζήτημα είναι πώς επιχειρήσεις που είναι βιώσιμες θα βρουν κεφάλαια» σημείωσε.

Τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια και τα δάνεια των ΜμΕ δεν απασχόλησαν τη συνάντηση με τους δανειστές.