Σπίρτζης για ΕΡΓΟΣΕ: Συνεργασία των δημόσιων κατασκευαστικών φορέων σε τρίτες χώρες

“Δίνουμε πολύ μεγάλο βάρος στη συνεργασία των δημόσιων κατασκευαστικών φορέων σε τρίτες χώρες” δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ με αφορμή το Σύμφωνο Κατανόησης του υπογράφηκε μεταξύ της ΕΡΓΟΣΕ-RZD international, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του κ. Σπίρτζη στη Ρωσία μετά από πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε χαρακτηριστικά: ” Έχουμε μια πολιτική για την εξωστρέφεια της χώρας, των ελληνικών τεχνικών εταιρειών, και των δημόσιων και των ιδιωτικών. Επομένως, δίνουμε πολύ μεγάλο βάρος στη συνεργασία των δημόσιων κατασκευαστικών φορέων – κι ένας από αυτούς είναι η ΕΡΓΟΣΕ – σε τρίτες χώρες.

Πιστεύουμε ότι το Σύμφωνο Κατανόησης με τους Ρωσικούς Σιδηρόδρομους, που είναι μια εταιρεία που έχει πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους και έργα σχεδόν σε όλο τον πλανήτη, είναι μιας στρατηγικής σημασίας συμφωνία.”.

Ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε επίσης ότι το Σύμφωνο Κατανόησης “εκφράζει τη βούληση των δύο πλευρών να υπάρξει συνεργασία στον τομέα των Μεταφορών, στους τομείς διαχείρισης έργων, της κατασκευής των σιδηροδρομικών έργων σε δίκτυα βαλκανικών χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και σε χώρες της Βορείου Αφρικής και της Ασίας” και πρόσθεσε ότι “είναι μια πολύ κρίσιμη συμφωνία, όπως κρίσιμη είναι και η μεταφορά τεχνογνωσίας των Ρώσικων Σιδηροδρόμων σε θέματα εμπορευματικών κέντρων, logistics και σε θέματα σχεδιασμού”.

Ο υπουργός Υποδομών, τέλος, εξέφρασε την άποψη ότι “με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε πάρα πολλούς Έλληνες επιστήμονες σε ελληνικές εταιρείες, δημόσιες και ιδιωτικές, αντί να αναγκάζονται να πηγαίνουν μόνοι τους στο εξωτερικό με χαμηλούς μισθούς και με μη ασφαλείς συνθήκες εργασίας”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ