Σήμερα η Α.Μέρκελ στον Ερντογάν

    Αποτέλεσμα εικόνας για μερκελ ερντογανTo προσφυγικό, η εκεχειρία στη Συρία, αλλά και το Κυπριακό, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Mέρκελ, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Άγκυρα.

    Η Γερμανίδα καγκελάριος θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

    Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε ότι η Τουρκία είναι για την Ε.Ε. «ένας εξαιρετικά σημαντικός γείτονας και εταίρος», με τον οποίο η Γερμανία διατηρεί στενές σχέσεις και λόγω των «εκατομμυρίων ανθρώπων τουρκικής καταγωγής» που ζουν στη χώρα.

    Χθες η κ. Μέρκελ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εν όψει της επίσκεψής της στην Τουρκία. Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός και η Γερμανίδα καγκελάριος συνομίλησαν για το Κυπριακό, τις ευρωτουρκικές σχέσεις και το προσφυγικό.