Σάμπυ Μιωνής: Απάντηση στα δημοσιεύματα για την υπόθεση της εκδίκασης συκοφαντικής δυσφήμισης

Απάντηση στα δημοσιεύματα για την υπόθεση της εκδίκασης συκοφαντικής δυσφήμισης της Γιάννας Παπαδάκου έδωσε ο Σάμπυ Μιωνής εκφράζοντας την έκπληξη του για την διαδικασία που ακολουθήθηκε καθώς δεν ενημερώθηκε ποτέ απο τις αρμόδιες αρχές και ενώ με επιστολή του προς το Πρωτοδικείο Αθηνών είχε ενημερώσει για την διεύθυνση της μόνιμης κατοικίας του.
Συμπλήρωσε ακόμα ότι σε αντίθεση με τις κατηγορίες εκκρεμεί μήνυση που έχει κατατεθεί για ηθική αυτουργία σε ψευδορκία κατά της Γιάννας Παπαδάκου και θα προσβάλλει με όλα τα ένδικα μέσα αυτή την άδικη απόφαση.

Ακολουθεί η επιστολή:ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΜΠΥ ΜΙΩΝΗΣ

Τελ Αβίβ, 28 Απριλίου 2017

Με ιδιαίτερη έκπληξη διάβασα σε ιστοσελίδες ότι σήμερα δικάστηκα ερήμην για συκοφαντική δυσφήμιση της Γιάννας Παπαδάκου. Εξεπλάγην διότι ποτέ δεν μου επιδόθηκε κλήτευση για τη διαδικασία αυτή, παρ΄όλο που έχω δύο φορές στείλει στο Πρωτοδικείο Αθηνών επιστολή με τη διεύθυνση της μόνιμης κατοικίας μου στο Ισραήλ και έχω ζητήσει να μου επιδίδονται οποιαδήποτε έγγραφα με αφορούν, όπως άλλωστε προβλέπει η σύμβαση Ελλάδας – Ισραήλ και τα προβλεπόμενα στην Ελληνική νομοθεσία.

Διάβασα επίσης ότι η Γιάννα Παπαδάκου, η οποία έχει καταδικαστεί ήδη μία φορά αμετάκλητα για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον μου, με κατηγόρησε ότι την είπα Ναζί και μαθήτρια του Γκέμπελς, πράγμα το οποίο ουδέποτε έπραξα γιατί δεν είναι κάτι που πιστεύω. Η αλήθεια είναι όμως ότι εκκρεμεί μήνυση που έχω καταθέσει για ηθική αυτουργία σε ψευδορκία κατά της Γιάννας Παπαδάκου.

Όπως πληροφορήθηκα, το δικαστήριο προχώρησε στην εκδίκαση της υπόθεσης παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε να μη διεξαχθεί η δίκη, επειδή δεν είχα κλητευθεί νομίμως. Πιστεύω ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου να γνωρίζει αν πρόκειται να δικαστεί και για ποιο πράγμα. Την άδικη αυτή απόφαση θα προσβάλλω με όλα τα ένδικα μέσα, η δε καταδίκη μου οφείλεται ασφαλώς στο γεγονός ότι δικάστηκα ερήμην και μου στέρησαν το θεμελιώδες δικαίωμα της υπεράσπισης του εαυτού μου.

Μετά τιμής,

Σάμπυ Μιωνής

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.