>Παραίτηση Strauss-Kahn από την ηγεσία του ΔΝΤ

>
Την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υπέβαλε ο Dominique Strauss-Kahn, με επιστολή του προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Στην επιστολή του ο Strauss-Kahn αναφέρει ότι αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί και ότι δια της παραιτήσεώς του επιθυμεί να προστατέψει τον Οργανισμό, τον οποίο, όπως σημειώνει, υπηρέτησε “με τιμή και αφοσίωση”.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

“Με απέραντη θλίψη αισθάνομαι υποχρεωμένος να υποβάλω σήμερα στο Διοικητικό Συμβούλιο την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΔΝΤ.

Αυτήν τη στιγμή η σκέψη μου είναι πρώτα στη σύζυγό μου -την οποία αγαπώ περισσότερο από οτιδήποτε- τα παιδιά μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου.

Η σκέψη μου είναι επίσης στους συναδέλφους μου στο ΔΝΤ. Μαζί επιτύχαμε τόσα σπουδαία πράγματα τα τελευταία τρία και πλέον χρόνια.

Σε όλους, θέλω να πω ότι αρνούμαι κατηγορηματικά όλους τους ισχυρισμούς σε βάρος μου. Θέλω να προστατεύσω αυτόν το θεσμό τον οποίο υπηρέτησα με τιμή και αφοσίωση και ιδιαιτέρως –ιδιαιτέρως– θέλω να αφιερώσω όλη τη δύναμή μου, όλο το χρόνο μου και όλη την ενέργειά μου στην απόδειξη της αθωότητάς μου”.

Νέα ακρόαση για αίτηση αποφυλάκισης

Εξάλλου, όπως αναφέρουν ξένα μέσα ενημέρωσης, οι δικηγόροι του Strauss-Kahn αναμένεται να καταθέσουν σήμερα εκ νέου αίτημα αποφυλάκισής του με εγγύηση 1 εκατ. ευρώ.

Το Bloomberg επισημαίνει ότι ο Strauss-Kahn, που κρατείται στο σύμπλεγμα φυλακών της Νέας Υόρκης στο νησί Rikers μετά από απόφαση του δικαστηρίου, σε επιστολή του προς το δικαστήριο δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς να έχει προηγουμένως άδεια.

«Σε περίπτωση που αδυνατώ οικειοθελώς να εμφανιστώ στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης για οποιαδήποτε διαδικασία, παραιτούμαι από το δικαίωμα έκδοσής μου και το δικαίωμα εγγύησης που προβλέπει ο νόμος για την έκδοσή μου από τη Δημοκρατία της Γαλλίας ή οποιαδήποτε άλλη αρχή», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το αίτημά του για αποφυλάκιση αναμένεται να εξεταστεί σήμερα από τον Ανώτατο Δικαστή, Michael Obus.

Ο Strauss-Kahn στο αίτημά του περιλαμβάνει ακόμη την πρόταση να παραμείνει κατ’ οίκον περιορισμό και υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση επί 24ώρου βάσεως στο Μανχάταν, καθώς και να καταβάλλει το ποσό των 1 εκατ. δολαρίων για εγγύηση.

Προηγουμένως, θα καταθέσει το γαλλικό του διαβατήριο στο γραφείο της Εισαγγελίας, ενώ το ταξιδιωτικό «ελευθέρας» που του έχει εκδοθεί από τα Ηνωμένα Έθνη, θα δοθεί στους δικηγόρους του, που θα το παραδώσουν στις αρχές.

H επιστολή παραίτησης του Dominique Strauss-Kahn προς το Δ.Σ. του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.