Παρέμβαση Μοσκοβισί: Δεν γίνεται να έχουμε διαρκώς νέες απαιτήσεις από την Ελλάδα

Αποτέλεσμα εικόνας για μοσκοβισι

«Η χώρα ανακάμπτει αργά, αλλά πηγαίνει καλύτερα, επιτέλους. Θα πρέπει να αναγνωριστούν οι προσπάθειές της και δεν πρέπει να παραδοθούμε στην πρόκληση ορισμένων που ζητούν ολοένα και περισσότερα μέτρα ή επιπλέον σφίξιμο του ζωναριού», τονίζει ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του που “φιλοξενεί” η Realnews με τίτλο “Φρένο Μοσκοβισί σε Σόιμπλε και ΔΝΤ”.

«Είναι φυσιολογικό να ζητάμε η Ελλάδα να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της, αλλά μόνο τις δεσμεύσεις της. Όχι διαρκώς επιπλέον απαιτήσεις», υπογραμμίζει.

Επιπλέον, ο Ευρωπαίος επίτροπος επισημαίνει ότι «θα πρέπει να κλείσουμε γρήγορα τη δεύτερη αξιολόγηση, μέσα στους επόμενους μήνες, και να εξετάσουμε τις προϋποθέσεις ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους».

Εκτιμάμε ότι η χώρα μπορεί να έχει ανάπτυξη 2,7%-3% το 2017, τονίζει, ενώ συμπληρώνει πως υπάρχουν δημοσιονομικές αποκλίσεις και πρέπει να αντιμετωπιστούν με μέτρα.

Για το ΔΝΤ υπογραμμίζει ότι είναι ένας έγκυρος και χρήσιμος εταίρος για την Ελλάδα αλλά δεν θα πούμε εμείς πώς θα πρέπει να πράξει το Ταμείο.

https://www.bankwars.gr/moscovici-%ce%b7-%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%ba%ce%bb%ce%ae%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%b7%cf%83%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b5/