ΟΤΟΕ: Να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των ληστειών

Η χθεσινή ληστεία σε κατάστημα της Τράπεζα Πειραιώς και ο τρόπος που έγινε, δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, σε όλες τις τράπεζες και κυρίως στην πολιτεία, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ.

Δυστυχώς το φαινόμενο των επιθέσεων στις Τράπεζες τόσο από το οργανωμένο έγκλημα, όσο και από την τρομοκρατία αναβιώνει με έναν ιδιαίτερα βίαιο τρόπο, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων και του συναλλασσόμενου κοινού.

Αυτή την ώρα προέχει η αντιμετώπιση των συνεπειών αυτής της επίθεσης στους εργαζόμενους και στους πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς, που βίωσαν μια επώδυνη εμπειρία ενός ισχυρού ψυχολογικού σοκ, λόγω της τρίωρης ομηρίας τους.

Η ΟΤΟΕ συμπαραστέκεται στους συναδέλφους και στους πελάτες της τράπεζας και καλεί όλους τους αρμοδίους να πάρουν ουσιαστικότερα μέτρα αποτροπής των ληστειών και των τρομοκρατικών επιθέσεων στις τράπεζες πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

Το έγκλημα εξελίσσεται και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί παρά μόνο με εξελιγμένα μέσα που χρειάζεται να πάρουν άμεσα η πολιτεία και οι Τράπεζες.

Τέλος, η ΟΤΟΕ επισημαίνει, ότι, παρακολουθεί στενά την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας στις τράπεζες και μετά την παρέλευση της επικαιρότητας του θέματος και θα παρέμβει άμεσα και αποφασιστικά, αν χρειαστεί.