ΛΕΒΕΝΤΗΣ: Επτά χρόνια άκαρπης λιτότητας – Μίλησε για αλαζόνες και διάλογο με σποτάκια

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣΗ σημερινή συνεδρίαση καταγράφεται στην ιστορία ως η αποτυχία επτά ετών άκαρπης λιτότητας». Υποστήριξε πως «η λήψη μέτρων εκ του προοιμίου δείχνει ότι οι ξένοι δεν μας εμπιστεύονται γιατί κανείς πρωθυπουργός δεν προχώρησε στις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε».

«Θα παραιτούμουν εάν ήμουν πρωθυπουργός και μου ζητούσαν τη λήψη μέτρων προκαταβολικά» είπε χαρακτηριστικά.

«Οι βουλευτές της συμπολίτευσης επιχειρούν στη Βουλή να προβάλλουν εικονική πραγματικότητα εστιάζοντας στις ομιλίες τους κυρίως στα αντίμετρα», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων διηγήθηκε μια ιστορία σχετικά με την εποχή που πρωθυπουργός ήταν ο Κώστας Καραμανλής. Ο τότε πρωθυπουργός μιλούσε στη ΔΕΘ και ρωτήθηκε για την φράση του Γιώργου Βουλγαράκη «ό, τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό». Ο Κώστας Καραμανλής απάντησε υπερασπιζόμενος τον κ. Βουλγαράκη στα περί νομιμότητας.

«Τότε γύρισε η γυναίκα μου και μου είπε η ηθική ενδιαφέρει τον κόσμο. Ο νόμος δεν τον νοιάζει. Ο Καραμανλής τελείωσε», είπε ο Βασίλης Λεβέντης και συμπλήρωσε: «Το ίδιο μου είπε και τώρα για τον Τσίπρα».

Μεταξύ άλλων εξέφρασε τους φόβους του για τις συντάξεις το 2017. Αναφορικά με το χρέος επανέλαβε ότι «τον Αύγουστο του 2018, εάν έχουμε κάνει τις μεταρρυθμίσεις, θα ρυθμίσουν το χρέος. Εσείς, όμως, μεγαλώσατε το θέμα του χρέους για να πείσετε σήμερα τους βουλευτές σας να ψηφίσουν».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε εκ νέου τη θέση του ότι δεν έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις και ανέφερε ότι δεν έχουν ακόμη ανοίξει τα επαγγέλματα και ότι πολλοί λαμβάνουν σήμερα παραπάνω από μία σύνταξη, ενώ υπογράμμισε ότι δεν έχει γίνει καμία αξιολόγηση στο Δημόσιο.

«Με το να συνεχίσουμε να πληρώνουμε αργόμισθους για να παίρνουν ψήφους τα κόμματα δεν πρόκειται ποτέ να βγούμε από την κρίση. Αυτό είναι μάταιο» δήλωσε ο κ. Λεβέντης.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έθεσε και το ερώτημα «αν αγαπάμε το ευρώ» και επισήμανε ότι πρέπει να το ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση καθώς, όπως υποστήριξε, «η ιστορία Βαρουφάκη έχει αφήσει σκιές».

Πέραν αυτών ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στη ΝΔ, λέγοντας ότι «κάνει και αυτή τα λάθη της». Αναφέρθηκε ειδικότερα στην εξαγγελία για μείωση φορολογίας, λέγοντας ότι το πρώτο που χρειάζεται να κάνει η ΝΔ είναι να πείσει πώς θα φέρει επενδύσεις, «καθώς στο παρελθόν που κυβέρνησε δεν έφερε ουδεμία επένδυση».

Αναφερόμενος στην εξαγγελία του πρωθυπουργού ότι η χώρα θα βγει σύντομα στις αγορές, ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι «θα κάνει ό,τι έκανε και ο κ. Σαμαράς. Δηλαδή, να φορτώσει τη χώρα με δανεικά με μεγάλο επιτόκιο».

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων επανέλαβε, επίσης και τη θέση του για μείωση των βουλευτών από 300 σε 200. «Διακόσιοι βουλευτές είναι επαρκείς για την Ελλάδα» σημείωσε ο κ. Λεβέντης

Σχετικά με το πολυνομοσχέδιο ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει ούτε τα μέτρα ούτε τα αντίμετρα παρά μόνο τη διάταξη που αφορά στην αύξηση της φορολογίας των βουλευτών και υπογράμμισε ότι θα σκεφτεί αν θα ψηφίσει και τη διάταξη για τους αγρότες.