Κώστας Στούπας: Υπάρχει κίνδυνος δικτατορίας;

1)Υπάρχει κίνδυνος δικτατορίας;

Προχθές οι ακροδεξιοί επετέθησαν σε λαθρομετανάστες και τα ΜΑΤ που τους φύλαγαν στην Πάτρα. Χθες οι ίδιοι απέκλεισαν τα γραφεία κάποια ακροαριστερής οργάνωσης.

Προχθές πάλι ακροαριστεροί μαζί με λαθρομετανάστες έπαιζαν «κλεφτοπόλεμο» με τα ΜΑΤ γύρω από το οικονομικό πανεπιστήμιο.

Τα άκρα διογκώνονται αριθμητικά και τα πάθη οξύνονται. Στην Αθήνα υπάρχουν περιοχές όπως ο Αγ. Παντελεήμονας που οι ακροδεξιοί προσφέρουν καλύτερη προστασία από το κράτος.

Στα Εξάρχεια πάλι ο έλεγχος του κράτους είναι περιορισμένος και αποσπασματικός. Την ανοχή στην ανομία την επέβαλε στην κοινωνία η αριστερά. Μοιραία επωφελήθηκε η άκρα δεξιά και την συστηματοποίησε.

Η χώρα εμφανίζει προχωρημένα συμπτώματα διάλυσης και φοβάμαι πως ούτε μια ισχυρή πλειοψηφία στις επόμενες εκλογές (που μοιάζει απίθανο) θα είναι σε θέση να δώσει κάποια λύση με δημοκρατικό τρόπο.

Προχθές ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ μίλησε για την «τρελή» ελληνική αριστερά που υπόσχεται επαναφορά συντάξεων και μισθών στα προ κρίσης επίπεδα όταν όλοι γνωρίζουν πως τα ταμεία είναι άδεια…

Και πρόσθεσε: «Λένε πως θα καταργήσουν το Μνημόνιο. Πώς θα πληρώσουν μισθούς και συντάξεις όταν η Ευρώπη πει “τέλος, δεν σας δίνουμε άλλα χρήματα”; Τα ταμεία της Ελλάδας είναι άδεια, πώς θα δώσουν κατώτατους μισθούς 1.300 ευρώ; Ο κόσμος θα βγει στους δρόμους, ποιος θα βάλει τάξη; Τι θα γίνει, θα συνεργαστούμε με την τρέλα; Ή με αυτούς που θέλουν να μείνουν όλα ως έχουν;».

Ο ίδιος περιέγραψε πως η Ελλάδα έχει ιστορικό προηγούμενο οι κοινωνικές αναταραχές να καταλήγουν σε πραξικοπήματα… « Ο κόσμος θα βγει στο δρόμο να ζητήσει αυτά που του υποσχέθηκαν. Ποιος θα επαναφέρει την τάξη; Υπάρχει μια παράδοση στη Ελλάδα…» Βλέπε: Η συνέντευξη που μιλά για πραξικόπημα…

Δεν είναι ο μόνος στην Ευρώπη που κρούει το κώδωνα του κινδύνου, είναι όλοι πλέον.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ η απάντηση που δόθηκε στις δηλώσεις του «κόκκινου Ντάνι», ήρθε από το κ. Δ. Παπαδημούλη ο οποίος σε δηλώσεις του στο σταθμό «9» απέδωσε τις δηλώσεις σε πικρία: «Μάλλον κάποιοι από τους Έλληνες Πράσινους-Οικολόγους του εξήγησαν ότι το ανοδικό ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ στέρησε την είσοδο των Οικολόγων στη Βουλή και ο Κον Μπεντίτ με το γνωστό του ταπεραμέντο προέβη σε δηλώσεις. Θέλω να διαβεβαιώσω τον Κον Μπεντιτ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έντονο το περιβαλλοντικό στοιχείο στην πολιτική του και στην συμμαχία που φιλοδοξούμε να χτίσουμε εναντίον της πολιτικής του μνημονίου, έχουν θέση και οι Πράσινοι».

Με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και για την ταμπακέρα ούτε κουβέντα. Ως συνήθως το εγχώριο πολιτικό προσωπικό «ομφαλοσκοπεί», παρατηρεί την πρύμνη που σηκώνεται πιο ψηλά από την πλώρη εκστασιασμένο και δεν βλέπει πως αυτό συμβαίνει γιατί το σκάφος βυθίζεται.

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος οικονομικός και πολιτικός αναλυτής για να διαβλέψει αυτό που βλέπει και ο Κον Μπεντιτ. Η χώρα είναι σε αδιέξοδο και αντί να προσπαθεί να απεγκλωβιστεί απ’ αυτό, διολισθαίνει βαθύτερα. Αρχίζει και γίνεται ορατό πως οι εκλογές δεν μπορούν να εγγυηθούν την αποφυγή της κατάρρευσης και της ανασυγκρότησης.

Για να ανασυγκροτηθεί η χώρα χρειάζεται νέα οικονομική αφήγηση που θα εξαλείψει το παρασιτικό μοντέλο που εξέθρεψε η ευημερία με δανεικά. Κανείς δεν τολμά να το πει αυτό σε εκατοντάδες χιλιάδες που πρέπει να αλλάξουν δουλειά και μισθολογική κλίμακα. Κανείς δεν τολμά να πει στους συνταξιούχους κάτω των 65 πως είναι θέμα χρόνου να ανασταλούν οι συντάξεις. Και όμως είτε με μνημόνιο και κυρίως χωρίς μνημόνιο δεν υπάρχουν λεφτά, αυτό το καταλαβαίνουν και οι «πέτρες»…

Στην Ελλάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια το κράτος όχι παραγωγικές επενδύσεις δεν μπορεί να προσελκύσει, αλλά ούτε το νόμο για τα πανεπιστήμια δεν μπορεί να εφαρμόσει, ούτε τα λιμάνια μπορεί να κρατήσει ανοιχτά, ούτε το κέντρο της Αθήνας να ελέγξει.

Η οχλοκρατία και το αρνητικό πνεύμα απέναντι σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, στο όνομα κάποιας αριστερής αντικαπιταλιστικής θολούρας, δεν επιτρέπουν να δημιουργηθεί ούτε μια παραγωγική θέση εργασίας.

Χωρίς δανεικά, το βιοτικό επίπεδο είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσει σε επίπεδα Βουλγαρίας. Ο μέσος άνθρωπος δεν θα είναι σε θέση να ερμηνεύσει τι έφταιξε. Πιο πιθανά είναι βίαια ξεσπάσματα που θα οδηγήσουν σε επιδείνωση τους χάους και υποχώρηση της επιβολής της έννομης τάξης.

Σε ένα τοπίο ανασφάλειας και ανέχειας αυξάνεται κατακόρυφα η ανοχή σε κινήσεις εκτροπής του πολιτεύματος.

Οι ξένοι το βλέπουν, δεν είναι μόνο ο Κον Μπεντιτ, είναι πολλοί, οι δικοί μας είναι απασχολημένοι με το ρεύμα των «αρουραίων» της πελατοκρατίας που εγκαταλείπουν τον δικομματισμό προς όποιον υπόσχεται σωτηρία;

Δεν βλέπουν πως το πλοίο έχει πάρει ανεπανόρθωτη κλίση;

2) Το κατηγoρητήριο στη δίκη των 6

Κύριε Σπούπα,
Θυμίζει κάτι παραπάνω κείμενο, με το οποίο είχαν καταδικασθεί σε θάνατο οι 6, ή μου φαίνεται;
· Mετά την επάνοδο του …… στο θρόνο , η Eλλάδα αποπέμφθηκε από τη δυτική συμμαχία!!!
· Eυθύνονται για τον αποκλεισμό της χώρας από τις συμμαχικές πιστώσεις
· Tοποθέτησαν απειροπόλεμα στελέχη στο στρατό και απομάκρυναν εμπειροπόλεμα
· Δεν υπέδειξαν στο…………να παραιτηθεί, ώστε να επανέλθει η Eλλάδα στο συμμαχικό στρατόπεδο
· Διέταξαν επιχείρηση κατά της …….. πριν αποδώσει αποτελέσματα η επιστράτευση
· Eκστρατεύσανε κατά της ……… παρά την αντίθετη γνώμη του διοικητή στρατιάς
· Aναθέσανε την αρχιστρατηγία στον ανεύθυνο …………
· Διόρισαν αρχιστράτηγο τον ανισόρροπο……………
· Παραιτήθηκαν από τις συμμαχικές πιστώσεις, προκειμένου να πάρουν δάνειο που ποτέ δεν δόθηκε!!!!!!
· Παρεμπόδισαν τον Δ. Pάλλη , να τοποθετήσει τον Bενιζέλο αντιπρόσωπο στο συνέδριο του Λονδίνου

Αργύρης

3) Πείραμα

Ένας καθηγητής οικονομικών σε ένα τοπικό κολλέγιο δήλωσε ότι δεν είχε αποτύχει ποτέ κάποιος σπουδαστής πριν, αλλά άφησε μεταξεταστέα πρόσφατα μια ολόκληρη τάξη.

Αυτή η τάξη επέμενε ότι ο σοσιαλισμός του Obama θα λειτουργούσε και ότι αν κανένας δεν ήταν φτωχός και κανένας δεν ήταν πλούσιος, το σύστημα θα λειτουργούσε ως ένας μεγάλος εξισωτής.

Ο καθηγητής έπειτα είπε «ο.κ., θα κάνουμε κι εμείς ένα πείραμα σε αυτήν την τάξη με το σχέδιο Obama». Όλοι οι βαθμοί στα γραπτά διαγωνίσματα θα υπολογίζονται κατά μέσο όρο και ο καθένας θα λάβει τον ίδιο βαθμό -έτσι κανένας δεν θα αποτύχει αλλά και κανένας δεν θα πάρει Α (άριστα)…

Μετά από το πρώτο τέστ, οι βαθμοί υπολογίστηκαν κατά μέσο όρο και ο καθένας πήρε ένα Β (λίαν καλώς). Οι σπουδαστές που μελέτησαν σκληρά στενοχωρήθηκαν και οι σπουδαστές που μελέτησαν λίγο ήταν ευτυχείς.

Καθώς το δεύτερο τέστ διεκπαιρεώθηκε, οι σπουδαστές που μελέτησαν ελάχιστα είχαν μελετήσει ακόμα λιγότερο και αυτοί που μελέτησαν σκληρά μελέτησαν λιγότερο. Ο δεύτερος μέσος όρος των διαγωνισμάτων ήταν ένα Γ (βάση)!

Μετά το τρίτο τέστ, ο μέσος όρος ήταν ένα Δ (κάτω από τη βάση). Κανένας δεν ήταν ευτυχής.

Καθώς τα τέστ προχωρούσαν, τα αποτελέσματα δεν βελτιώνονταν. Ξεσπούσαν μικροκαυγάδες, οι μαθητές κατηγορούσαν ο ένας τον άλλο και όλο αυτό το κακό κλίμα οδήγησε στο να μην διαβάζει κανένας για το όφελος του άλλου.

Προς μεγάλη τους έκπληξή, ΟΛΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΕΤΕΞΕΤΑΣΤΕΟΙ και ο καθηγητής τους είπε ότι ο σοσιαλισμός είναι καταδικασμένος να αποτύχει. Όταν η ανταμοιβή είναι μεγάλη, η προσπάθεια των ανθρώπων να πετύχουν είναι μεγάλη, αλλά όταν η κυβέρνηση παίρνει όλη την ανταμοιβή, κανένας δεν θα προσπαθήσει ή θα θελήσει να πετύχει. Δεν θα μπορούσε να είναι πιό απλό από αυτό.

Αυτές είναι ενδεχομένως οι 5 καλύτερες προτάσεις που θα διαβάσετε και είναι εφαρμόσιμες στο παραπάνω πείραμα:

1. Δεν μπορείς να οδηγήσεις τους φτωχούς σε ευημερία με το να θέσεις εκτός ευημερίας τους πλούσιους.

2. Για να λάβει οτιδήποτε ένα άτομο που δεν εργάζεται, πρέπει κάποιο άλλο άτομο να εργάζεται χωρίς να λαμβάνει.

3. Για να δώσει κάτι η κυβέρνηση σε κάποιον, πρέπει πρώτα να το στερήσεις από κάποιον άλλο.

4. Δεν μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τον πλούτο διαιρώντας τον!

5. Όταν οι μισοί νομίζουν ότι δεν χρειάζεται να δουλέψουν γιατί θα τους φροντίσουν οι άλλοι μισοί, και όταν οι μισοί που δουλεύουν καταλάβουν ότι δεν χρειάζεται να προσπαθούν γιατί τον κόπο τους τον μοιράζονται με τους άλλους μισούς, τότε πλησιάζει η αρχή του τέλους για οποιοδήποτε έθνος.

Όσο απλό είναι να περιπλέξεις τα πράγματα, τόσο περίπλοκο είναι να τα απλοποιήσεις.

Πηγή:www.capital.gr