Η λίστα Λαγκάρντ και η κωμωδία των Παρισίων

Σε κωμωδία κινδυνεύει να καταλήξει η… μυστική αποστολή των τεσσάρων εισαγγελέων στο Παρίσι για την ανάκριση του πρώην τραπεζικού στελέχους Ερβέ Φαλτσιανί.

Πρώτα από όλα η μυστικότητα ήταν ένας μύθος, αφού μαζί με τους εισαγγελείς στο χώρο της ανάκρισης, στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι, βρισκόταν και μια δημοσιογράφος, η οποία μάλιστα φωτογραφήθηκε αγκαλιά με τον Φαλτσιανί.

Δε γνωρίζω αν η εν λόγω δημοσιογράφος συμμετείχε στην αποστολή ως ειδική ανακρίτρια. Γνωρίζω όμως πολύ καλά ότι η εν λόγω κυρία αντιμετωπίζει δικαστικές περιπέτειες και έχει δικαστεί για δυσφήμιση ενός από τα πρόσωπα που εμφανίζονται στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.

Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος ειδοποίησε τη δημοσιογράφο για τη μυστική ανάκριση Φαλτσιανί και τι είδους μυστική ήταν η ανάκριση, όταν συνοδευόταν από επικοινωνιακό σόου.

Αυτός ή αυτοί που την ειδοποίησαν γνώριζαν ότι βρίσκεται στα δικαστήρια με ένα από τα πρόσωπα που εμφανίζονται στη λίστα, χωρίς βέβαια αυτό να είναι επιλήψιμο, αφού έχει δικαιολογήσει πλήρως τις καταθέσεις που είχε στην ελβετική τράπεζα. Το ζήτημα δεν είναι τυπικό.

Γιατί έχει ουσία και κυρίως μπόλικο παρασκήνιο, το οποίο θα αποκαλύψουμε στη συνέχεια. Η δεύτερη απρέπεια που διαπράχθηκε και με την οποία δικαιολογημένα τα πήρε στο κρανίο ο προϊστάμενος της εισαγγελίας κ. Ζαγοραίος ήταν η απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης της ανάκρισης.

Διάφορα παπαγαλάκια άρχισαν να ρίχνουν στην πιάτσα ονόματα, ενώ τα εκβιαστικά δημοσιεύματα από γνωστά χαλκεία που έχουν εμμονές με διάφορα πρόσωπα, όχι για λόγους δημοσιογραφικούς, έκαναν θραύση.

Ο κ. Ζαγοραίος εξοργισμένος τόσο από τη διαρροή της μυστικής αποστολής, όσο και από την απόπειρα πολιτικοποίησης του ζητήματος, έβγαλε σήμερα μια ανακοίνωση που αποκαθιστά την τάξη, δίνοντας παράλληλα την πραγματική διάσταση της υπόθεσης.

Γιατί η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και δεν χειραγωγείται ούτε από πολιτικά, ούτε από δημοσιογραφικά λόμπι. Πολύ δε περισσότερο δεν μπορεί να χειραγωγηθεί από αυτούς που έχουν εκκρεμότητες και καταδικαστικές αποφάσεις.

Πηγή: lykavitos.gr