Εκτιμήσεις, προβλέψεις, αναλύσεις

Εκτιμήσεις, προβλέψεις, αναλύσεις για την ελληνική οικονομία σε συνεχή βάση δίχως σταματημό από τους ίδιους οργανισμούς και τους ίδιους ανθρώπους για τα ίδια θέματα..

Τη βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα μπορεί…. να επιστρέψει στις αγορές και να σταθεί ξανά στα πόδια της πριν από τη λήξη του προγράμματος εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ενώ …«Λογικά» πρωτογενή πλεονάσματα για το ελληνικό πρόγραμμα, ζήτησε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Την ανάγκη να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση….το συντομότερο δυνατό, λόγω της εύθραυστης κατάστασης της ελληνικής οικονομίας υπογράμμισε η αρμόδια για οικονομικά ζητήματα, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιντχαρτ.

Στο αεροπλάνο για την Ουάσινγκτον βρίσκονται οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Χουλιαράκης και ο Δ.Παπαδημητρίου, για να συμμετάσχουν στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Στα διεθνή… Η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα δεσμευτεί επισήμως ενόψει των πρόωρων εκλογών της 8ης Ιουνίου ότι θα σταματήσει η ελεύθερη μετακίνηση πολιτών της ΕΕ προς τη Βρετανία.