Εθνική Ασφαλιστική: Αποζημιώσεις για τους κινηματογράφους Απόλλων και Αττικόν

Στην τελική φάση των αποζημιώσεων των ιστορικών κινηματογράφων “ΑΠΟΛΛΩΝ” και “ΑΤΤΙΚΟΝ” προχώρησε η Εθνική Ασφαλιστική συμβάλλοντας κατά τρόπο ουσιαστικό στην επίσπευση της ανακαίνισης και της επαναλειτουργίας τους έξι χρόνια μετά την ολοσχερή καταστροφή τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Εθνική Ασφαλιστική κατέβαλε άμεσα αποζημίωση ύψους €365.000 που αφορούσε τις ζημιές στο περιεχόμενο και την απώλεια κερδών των δύο κινηματογράφων ενώ εκκρεμούσε η καταβολή του ασφαλίσματος των ζημιών της οικοδομής, το οποίο διεκδικούσαν το “Ίδρυμα Σταματίου Δεκόζη Βούρου” και το ίδρυμα “Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου – Ευταξία”.

H παρέμβαση του Δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη καθώς και οι ενέργειες των στελεχών της Εταιρίας συνέβαλαν ουσιαστικά στο να γεφυρωθούν οι διαφορές ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αποζημίωσης λόγω του εμπρησμού των δύο ιστορικών κινηματογράφων, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Κατόπιν αυτών, στις 28 Δεκεμβρίου, η Εθνική Ασφαλιστική κατέβαλλε το προβλεπόμενο, συμφωνημένο ασφάλισμα για τις ζημιές οικοδομής, ποσού €670.000. Με τον τρόπο αυτόν γρήγορα οι δύο κινηματογραφικές αίθουσες θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν και πάλι παραστάσεις, καταλήγει η ανακοίνωση.