Δ. Παπαδημούλης: Η αποτελεσματικότερη διακυβέρνηση θα τελειώσει την επιτροπεία

Σε άρθρο του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, υποστηρίζει την ανάγκη επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου, μετά τη συμφωνία στο τελευταίο Eurogroup στη Μάλτα, ώστε η χώρα να βγει στις αγορές και να λήξει η πολύχρονη περίοδος της επιτροπείας.

Ακόμα, ο ευρωβουλευτής σημειώνει ότι ο συμβιβασμός που προέκυψε έχει αρνητικά και θετικά σημεία, είναι δημοσιονομικά ουδέτερος και απαιτεί την τήρηση των δεσμεύσεων από όλες τις πλευρές, χωρίς νέες καθυστερήσεις.

Τονίζει δε ότι «η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να “περάσει” στη συμφωνία πάγιες θέσεις της σε ευαίσθητα ζητήματα, όπως η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, είναι πολύ σημαντικό «η κυβέρνηση να αυξήσει την αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητά της. Να “τρέξουν” ζητήματα που έχουν “βαλτώσει”, να γίνει καλύτερη διαχείριση και αντιμετώπιση στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών».