Δ. Παπαγγελόπουλος: Τέλος στην ασυλία όσων εγκρίνουν κομματικά δάνεια – Δεν θα ανεχθούμε δικαστικά πραξικοπήματα

papaggelopoulos vouli
Δικαστικό πραξικόπημα καταγγέλλει στη Βουλή ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος προειδοποιεί ότι θα πει και τα ονόματα των πραξικοπηματιών. 

Κατά τη συζήτηση σχετικά με την τροπολογία Τσουμάνη, Σταμενίτη, Χριστογιάννη που έδωσε ασυλία στους τραπεζίτες για την χορήγηση κομματικών δανείων, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ξεκαθάρισε ότι «η σημερινή κυβέρνηση ούτε τροπολογίες σαν αυτή που συζητήθηκε σήμερα ούτε δικαστικά πραξικοπήματα θα ανεχθεί».

Και αμέσως μετά συνομιλώντας με δημοσιογράφους έστειλε το μήνυμα ότι «την επόμενη φορά που θα έρθει στη Βουλή, θα κατονομάσει και τους πραξικοπηματίες».

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος ανακοίνωσε ακόμη ότι εντός της ημέρας αποστέλλεται στον οικονομικό εισαγγελέα η λίστα με τα 10.000 ονόματα που δόθηκε από το κρατίδιο της Ρηνανίας – Βεστφαλίας, ενώ ήδη καταρτήθηκε κοινό σχέδιο δράσης με την Γενική Γραμματεία κατά της Διαφθοράς.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για θέματα διαφθοράς, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στην τροπολογία των βουλευτών της ΝΔ, η οποία ψηφίσθηκε τον Απρίλιο του 2013, και καθιέρωσε το ακαταδίωκτο για όσους εγκρίνουν κομματικά δάνεια, ξεκαθαρίζοντας ότι «θα δώσουμε τέλος στην ασυλία».

Μάλιστα κάλεσε τους εισαγγελείς να χαρακτηρίζουν ως αντισυνταγματική την τροπολογία και δήλωσε ότι από την πλευρά του βρίσκεται σε συνεννόηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο για την κατάργησή της. Ωστόσο επεσήμανε ότι η κατάργηση δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ, ενώ προειδοποίησε ότι οι τράπεζες «θα επιδιώξουν την είσπραξη των απαιτήσεων από τα δάνεια αυτά. Αν δεν το κάνουν υπάρχει ενδεχόμενο να διατρέξουν τον κίνδυνο να διωχθούν για απιστία».

Ο αναπληρωτής υπουργός είπε ακόμη ότι έχουν ελεγχθεί 247 υποθέσεις διαφθοράς από την λίστα Νικολούδη. Εξ αυτών οι 21 παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα, οι 85 ελέγχονται και επίκειται η ολοκλήρωση του ελέγχου τους και 12 ήδη οδεύουν προς την δικαιοσύνη.

Υπογραμμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης έπλεξε το εγκώμιο των πρώην οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη. «Κάποιοι φρόντισαν να τους εξουδετερώσουν», είπε ο Δ. Παπαγγελόπουλος, ενώ χαρακτήρισε «έντιμο και αδάμαστο» τον Γρ. Πεπόνη. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο εισαγγελείς είχαν παραιτηθεί όταν με τροπολογία Βενιζέλου τους αφαιρέθηκαν αρμοδιότητες.

Πηγή: Η Αυγή