Μάγδα Φύσσα: “Με εντολή του Γ. Λαγού η δολοφονία του γιου μου” – Ένταση μετά την κατάθεση

magda fussaΜε ένταση έκλεισε η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα, που επί δύο ημέρες από το βήμα του μάρτυρα κατέθετε όσα γνωρίζει για τη δολοφονία του γιου της.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, με την ολοκλήρωση της κατάθεσής της και ενώ αποχωρούσε από το βήμα, εκσφενδόνισε ένα μπουκάλι με νερό προς την πλευρά των κατηγορουμένων. Απευθυνόμενη στον δολοφόνο του παιδιού της Γιώργο Ρουπακιά του φώναξε, φανερά εκνευρισμένη και κατάχλωμη «Πάρ’ το να έχεις να με θυμάσαι».

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, φίλος του 34χρονου μουσικού από το ακροατήριο, κοιτώντας προς την πλευρά του εδωλίου άρχισε να φωνάζει: «Ρουπακιά παρακάλα να φας ισόβια…», ενώ τη στιγμή που κάποιοι εκ των κατηγορουμένων γύρισαν προς το μέρος του, αυτός συνέχισε να φωνάζει: «Όλοι σας να παρακαλάτε να φάτε ισόβια».

Νωρίτερα

Με εντολή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού έγινε η δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα, όπως κατέθεσε η μητέρα του θύματος Μάγδα Φύσσα για δεύτερη μέρα στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Η κ. Φύσσα φτάνοντας στο σήμερα επισήμανε ότι υπάρχει ακόμα ανοχή για την Χρυσή Αυγή.

Περιγράφοντας το Παύλο τον χαρακτήρισε καθαρό, ελεύθερο πνεύμα, με ωραίες ιδέες, που ήταν και τα μόνα του όπλα.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα έκανε λόγο για διακριτική μεταχείριση του δολοφόνου Γιώργου Ρουπακιά από την αστυνομία κατά τις πρώτες ώρες της σύλληψής του, ενώ χαρακτήρισε τον δράστη γερό στέλεχος της Χρυσής Αυγής.

Η κ. Μάγδα Φύσσα έκανε λόγο για συντονισμένες απειλές από χρυσαυγίτες, μιλώντας ακόμα και για ξυλοδαρμούς φίλων του δολοφονηθέντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο αποφάσισε ότι το οπτικοακουστικό υλικό θα προβληθεί όταν θα ξεκινήσει η ανάγνωση των εγγράφων της δικογραφίας, δηλαδή στο τέλος της δίκης.

Η μητέρα Φύσσα απαντώντας σε ερώτηση συνηγόρου πολιτικής αγωγής ανέφερε ότι μετά το φόνο ελάχιστοι από τους μετέχοντες στην επίθεση συνελήφθησαν και ότι υπήρχε οικειότητα ανάμεσα στους αστυνομικούς και τα μέλη της ΧΑ.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι πληροφορήθηκε ότι ο Ρουπακιάς μόλις μπήκε στο αυτοκίνητο της αστυνομίας δήλωσε στους αστυνομικούς «δικός σας είμαι», για να ερωτηθεί από αστυνομικό «τι εννοείς» και εκείνος να απαντήσει «της ΧΑ».

Συνήγορος πολιτικής αγωγής Ανδρεας Τζελλης: Πριν το φόνο υπήρξε επικοινωνία Πατέλη (πυρηνάρχη της Νίκαιας) και βουλευτή της ΧΑ;
Μητέρα Φύσσα: Υπήρξε με τον Λαγό.
Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Είδατε το βίντεο από το αρχείο του Πατέλη, τι περιγράφει;
Μητέρα Φύσσα: Ναι το είδα. Εκεί λένε μόνον αν δώσει το ΟΚ του Λαγού κινούνται και προσθέτουν: Ό,τι κινείται, σφάζεται.
Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Ο Λαγός από που παίρνει εντολή;
Μητέρα Φύσσα: Ο Λαγός δεν είναι μόνος του. Εντολές παίρνουν από τον αρχηγό τους από τον Μιχαλολιάκο. Από τον αρχηγό τους. Αυτό προκύπτει από την ιεραρχία και τη δομή της οργάνωσης. Δύο χρόνια μελετώ αυτά τα θέματα, διαβάζω δύο χρόνια. Δεν ασχολούμαι με τίποτα άλλο. Αυτή είναι η οργάνωση. Αυτή είναι η Χρυσή Αυγή. Ο αρχηγός, ο Μιχαλολιάκος έχει την τελική ευθύνη. Εντολές δίδονται στους βουλευτές και στη συνέχεια στους πυρηνάρχες και από εκεί στα μέλη. Ο Ρουπακιάς δεν είναι απλό μέλος. Είναι γερό μέλος της ΧΑ.
Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Είναι υψηλόβαθμος χρυσαυγίτης ο Ρουπακιάς.
Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Πως έγιναν τα τηλεφωνήματα το βράδυ εκείνο, κατά την ιεραρχία όπως είπατε;
Μητέρα Φύσσα: Ετσι ακριβώς. Τα μέλη ειδοποιούν τους παραπάνω, εκείνοι τον πυρηνάρχη και αυτός τον βουλευτή τον Λαγό και πάει λέγοντας.
Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Εχουν οι χρυσαυγίτες ειδική εκπαίδευση για χτυπήματα άμυνας και επίθεσης;
Μητέρα Φύσσα: Βέβαια έχουν στρατιωτική εκπαίδευση. Αυτό προκύπτει από τη δικογραφία και από χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο. Κανονική στρατιωτική εκπαίδευση.
Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Γιατί δεν έτρεξε το παιδί σας να φύγει από την επίθεση του Τάγματος Εφόδου;
Μητέρα Φύσσα: Δεν επρόκειτο να τρέξει. Για πολλούς λόγους. Πρώτον ήταν εκεί τα κορίτσια και δεν επρόκειτο να τα αφήσει. Και δεύτερον θα προσπαθούσε να καλύψει και τα άλλα παιδιά.

Η μάρτυρας ανέφερε ότι φίλοι του Παύλου Φύσσα δέχθηκαν απειλές ακόμα και ξυλοδαρμούς από μέλη της ΧΑ και δήλωσε στην Πρόεδρο «ακόμα και τώρα που βρίσκονται εδώ απειλούν και εκβιάζουν».

Πηγή: in.gr