Αντιμέτωπος με ισόβια ο απατεώνας Αρτέμης Σώρρας – Ποινική διωξη για σωρεία κακουργημάτων

Ποινική δίωξη για σωρεία κακουργηματικών πράξεων απήγγειλε σήμερα η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα και επτά συνεργατών του μετα την ολοκλήρωση της μεγαλης προκαταρκτικης εξετασης που διενεργούσε η εισαγγελεας πρωτοδικών, Ευγενία Αυλίδου.

Το πλαίσιο ποινής που αντιμετωπίζουν ο Αρτέμης Σώρρας και οι συνεργάτες του φτάνει ως και την ισόβια κάθειρξη καθώς οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν είναι:

Απόπειρα απάτης και απάτη τετελεσμένη κατά δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του ελληνικού Δημοσίου, συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διασπορά ψευδών ειδήσεων και πρόκληση για διέγερση σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος. Παράλληλα, απαγγέλθηκε η κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων απο από εγκληματική δραστηριότητα και της ψευδους καταμήνυσης και ψευδορκίας μαρτυρα.

Πέραν των οκτώ η Εισαγγελία της Αθήνας ασχολήθηκε και με τη δράση ακόμα δύο πρόσωπων, στενών συνεργάτών του Αρτέμη Σώρρα οι οποίοι όμως βρίσκονται στον Καναδά και απέστειλε τη σχετική δικογραφία στην ανάκριση.