>Ανοδική εκκίνηση με μικρό τζίρο

>
Λίγο πιο ψηλά στις 1540 μονάδες ενισχύεται ο γενικός δείκτςη του ΧΑ, αλλά σε ένα περιβάλλον πολύ χαμηλών συναλλαγών, αφού ο τζίρος δεν έχει αγγίξει καν τα 10 εκατ. ευρώ. Περίπου κατά 3% ενισχύεται η μετοχή της Πειραιώς, έπειτα από την απόκτηση μετοχών εκ μέρους του PPF, επιστροφή στα 4 ευρώ για την Alpha, ενώ πάνω από 1% αυξάνεται η μετοχή του ΤΤ.

Εντολές αγορών έχουν βγει ακόμα σε ΔΕΗ και ΟΤΕ, στην Ελλάκτωρ, ενώ κατά 1,72% ενισχύεται η μετοχή της Εθνικής και 1,32% η μετοχή της Eurobank.

Χρηματιστές τονίζουν ότι το επόμενο δεκαήμερο είναι πολύ κρίσιμο για την πορεία του χρηματιστηρίου, τόσο ενόψει της άφιξης της τρόικας όσο και εν αναμονή των ανακοινώσεων για τις αποκρατικοποιήσεις και τη μείωση του ελλείμματος.

Ηδη σήμερα ο υπουργός Οικονομικών έχει προγραμματίσει ανακοινώσεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με συγκεκριμένο σχέδιο, κάτι που για πρώτη φορά γίνεται εδώ και 20 μήνες, που η κυβέρνηση ήρθε στην εξουσία. Οι χαμηλές συναλλαγές οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι ένα από τα μεγαλύτερα χρηματιστηριακά κέντρα του κόσμου, η αγορά του Λονδίνου μένει κλειστή λόγω αργίας της 1ης Μαίου.