>Αηδιαστικά τα «μαθήματα» της Goldman Sachs στην Ελλάδα λέει ο όμιλος Berkshire Hathaway

>
Ως ένα εντελώς αηδιαστικό μέρος της ανθρώπινης συμπεριφοράς χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος του μεγάλου αμερικανικού ομίλου Berkshire Hathaway, Τσαρλς Μάνγκερ, τη «χείρα βοηθείας» που πρόσφερε ο επενδυτικός οίκος Goldman Sachs στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να «παραποιηθεί» η δημοσιονομική πραγματικότητα της χώρας.
Ο Τσαρλς Μάνγκερ προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις, αναφερόμενος στη βοήθεια της Goldman Sachs προς την κυβέρνηση της Ελλάδος προκειμένου να δανεισθεί το 2002, 1 δισ. δολάρια εκτός προϋπολογισμού, μέσω ενός σύνθετου χρηματοοικονομικού προϊόντος (swap) επί νομισμάτων.
Ο αντιπρόεδρος του ομίλου, άσκησε κριτική εν γένει στις επενδυτικές τράπεζες της Wall Street, καθώς όπως ανέφερε έχουν κέρδη από αμαρτίες και τις κατηγόρησε για απληστία.

Σχετικά με τη κρίση χρέους στην Ελλάδα, ο Τσάρλς Μάνγκερ, εκτιμά ότι υπεύθυνοι είναι οι τραπεζίτες και η ηθική των Ελλήνων καθώς όπως αναφέρει η Ελλάδα έκανε λογιστικές απάτες με τη βοήθεια των επενδυτικών τραπεζών. Αναφερόμενος στην ευρωζώνη, πρόσθεσε, ότι δεν βλέπει για ποιο λόγο θα πρέπει οι Ολλανδοί και οι Γερμανοί να σώσουν την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Γουόρεν Μπάφετ, τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο του ομίλου Berkshire, η ευρωζώνη βρίσκεται υπό πίεση και δεν γνωρίζει αν μπορεί να αντέξει τις πιέσεις.