ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: “Ασφάλεια” για νέους μετά τις 2202 μονάδες – Χαμηλά ο πήχυς

Για όσους συνεχίζουν να διατηρούν θέσεις “long”, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας όσο ο FTSE-25 δεν δίνει κλεισίματα χαμηλότερα των 380 – 373 μονάδων και ο Γενικός Δείκτης χαμηλότερα των 1145 – 1123 μονάδων.

Αντίθετα, όσοι παραμένουν εκτός Αγοράς και δεν “φημίζονται για τα αυξημένα αντανακλαστικά τους” καλό θα ήταν να περιμένουν επιβεβαιωμένα κλεισίματα, για τον Γενικό Δείκτη υψηλότερα των 1202 μονάδων και για τον FTSE-25 υψηλότερα των 400 μονάδων.

 

 ΧΑΜΗΛΑ Ο ΠΗΧΥΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ

Οι συνεδριάσεις, μετά την καταλυτική συνεδρίαση της Τρίτης, αρχίζουν να επιβεβαιώνουν τους φόβους όσων υποστήριζαν ότι ο πήχης των προσδοκιών για συνεχιζόμενες εισροές στο Χ.Α. πρέπει να κρατηθεί χαμηλά, επισημαίνει ο Δημήτρης Τζάνας.

Μπορεί να συνεχίζεται η “μόχλευση” του Δείκτη από το “rotation” στους γνωστούς Δεικτοβαρείς τίτλους, όμως το υπόλοιπο και μεγαλύτερο κομμάτι της Αγοράς παραμένει στα αζήτητα με την συναλλακτική απαξίωση να εδραιώνεται επί “δικαίων και αδίκων” και σαν τελευταία ευκαιρία των χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων δείχνει το πιθανό “widow dressing” του Δεκεμβρίου.

“Για να επιστρέψουν οι υψηλές προσδοκίες για συνεχιζόμενες τοποθετήσεις στο Ελληνικό Χρηματιστήριο και για επενδύσεις στη Χώρα και να σταματήσουν οι απογοητεύσεις “τύπου Κατάρ”οφείλεται να δημιουργηθούν ρεαλιστικές προϋποθέσεις επανεκκίνησης της οικονομίας, σταθερό φορολογικό περιβάλλον και ευνοϊκότεροι όροι ως προς το Επιχειρείν” αναφέρει ο σύμβουλος επενδύσεων τηςTecGroup.