Τσίπρας σε αμερικανούς επενδυτές: Ελάτε στη γη της ευκαιρίας – Έχει ανοιχτές πόρτες για υψηλά κερδοφόρες επενδύσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΣΙΠΡΑς ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥς ΕΠΕΝΔΥΤΕς

 

Κάλεσμα στους διεθνείς επενδυτές να αξιοποιήσουν τις νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται πλέον στην Ελλάδα απηύθυνε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που παρουσιάσθηκε στο «19ο Ετήσιο Invest in Greece» Συνέδριο της Capital Link στη Νέα Υόρκη.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να αφήσει πίσω την ύφεση και τη λιτότητα και να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο ανάπτυξης, ευημερίας και επενδύσεων, με την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

«Έτσι, αγαπητοί φίλοι, η γη της ευκαιρίας έχει ανοιχτές τις πόρτες της για υψηλά κερδοφόρες επενδύσεις. Η Ελλάδα έχει επανέλθει, είναι εδώ και σας καλεί να γίνετε μέρος της».

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως οι θυσίες του ελληνικού λαού και η προσπάθεια της κυβέρνησης έχουν φέρει απτά αποτελέσματα καθώς τα οικονομικά μεγέθη δείχνουν πως η ελληνική οικονομία έχει αρχίσει να ανακάμπτει και να επιστρέφει στον δρόμο της βιωσιμότητας και της ανάπτυξης.

Μάλιστα έκανε ειδική αναφορά στο θετικό ρυθμό ανάπτυξης, στη μείωση της ανεργίας αλλά και την αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων:

• Ανάπτυξη: 2% για το 2018
• Ανεργία: Μείωση κατά 6% από το 2015
• Άμεσες ξένες επενδύσεις Αύξηση 69% τους πρώτους εννιά μήνες του 2017 συγκριτικά με το 2016

Υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι οικονομικοί παράγοντες έχουν οδηγήσει στην υπεραπόδοση των δημοσιονομικών στόχων της χώρας, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους επενδύτες πως η εν λόγω βελτίωση των μακροοικονομικών μεγεθών έχει συμβάλει καθοριστικά στην ενδυνάμωση της υγείας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε πως οι Αμερικανοί επιχειρηματίες αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες ομάδες ξένων επενδυτών στην Ελλάδα και υπενθύμισε πως οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα για το 2018 στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Ένα γεγονός που, όπως είπε, καταδεικνύει την αποφασιστικότητα της ελληνικής πλευράς για την περαιτέρω ενδυνάμωση των επιχειρηματικών δεσμών ανάμεσα στις δύο χώρες.