Τραπατόνι: Η Εθνική Γερμανίας είναι σαν τη Μέρκελ…

trapatoniΤο Σάββατο, Ιταλία και Γερμανία θα  βρεθούν απέναντι, διεκδικώντας εισιτήριο για τα ημιτελικά του Euro 2016. O Τζοβάνι Τραπατόνι, σε συνέντευξή του στο ANSA, εξήγησε το λόγο, για τον οποίο οι Γερμανοί φοβούνται την «Σκουάντρα Ατζούρα», φέρνοντας παράδειγμα, ακόμα και την Μέρκελ.

«Μας αγαπάνε και μας θαυμάζουν, αλλά υποφέρουν κιόλας, αυτό είναι αναμφισβήτητο. Ο λόγος είναι σαφής, στη νοοτροπία τους, υπάρχει η ιδέα της Deutschland του κόσμου, της Γερμανίας που είναι κυρίαρχη. Εχουν την ιδέα της κυριαρχίας. Είναι μέρος της Ευρώπης, αλλά είναι η Deutschland. Είναι σαν τη Μέρκελ, με όλο το σεβασμό που έχω, η επιθυμία της για υπεροχή είναι προφανής. Αισθάνονται πάντα πολύ ισχυροί, τότε φτάνουμε εμείς, μικροί, πάντα αμφιλεγόμενοι, με πολλές αμαρτίες, αλλά τελικά λαμπροί. Και τους θέτουμε σε κρίση,» είπε χαρακτηριστικά ο 77χρονος, πλέον, Τζοβάνι Τραπατόνι.

«Τι να πω, ένα ψέμα ότι η Γερμανία είναι πολύ ισχυρή, και η Ιταλία μία χαμένη; Θα πρέπει να πω την αλήθεια, για εμένα για μία ακόμα φορά θα τελειώσει στην παράταση και θα νικήσουμε εμείς. Η ήττα στην παράταση θα είναι πραγματικά ένα σοκ για εκείνους».

Ενα σοκ που έχει βαθιές ρίζες, γιατί όπως λέει Τραπατόνι, όλα ξεκίνησαν από το Μεξικό το 1970 και τον αγώνα Ιταλία-Γερμανία,ένα παιχνίδι αξέχαστο , ειδικά για τους Γερμανούς. Στα ηημιτελικά, όπου η κανινική διάρκεια ολοκληρώθηκε με 1-1 και στην παράταση νίκησαν (4-3) οι Ιταλοί . «Ηταν όμορφο για εμάς τους Ιταλούς  και τους λάτρεις του ποδοσφαίρου ,αλλά γι’ αυτούς πραγματικά δεν ήταν. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω. Αυτό ποτέ δεν χωνεύεται, υποφέρουν όταν συναντιόμαστε  και όλα ξεκινάνε από εκεί. Μου το ρωτούσαν όταν ήμουν στην Μπάγερν,» πρόσθεσε.

Όμως επιστρέφοντας στις ημέρες μας, ο «Τραπ» παραδέχεται: «Τώρα η Γερμανία είναι πραγματικά μια δύναμη στο ποδόσφαιρο, αλλά για πω ότι σήμερα το χάσμα είναι αγεφύρωτο για μένα δεν έχει νόημα.  Η εθνική του Κόντε, έχει πραγματικά αποδειχθεί, όπως ο ίδιος λέει, ότι είναι ομάδα όχι εθνική. Είδατε πως τρέχουν τρεις, όταν ένας συμπαίκτης τους χάσει την μπάλα; Σε τέτοιες συναντήσεις η φυσική και ψυχολογική κατάσταση. Ο Λεβ γνωρίζει  άριστα την Ιταλία, τις αδυναμίες μας. Ξέρει ότι τα παιχνίδια κερδίζονται, για μια λεπτομέρεια. Και εμείς είμαστε σε γενικές γραμμές καθηγητές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ