Το Reuters κάνει ανασχηματισμό: Μέσα ο Τσακαλώτος, έξω ο Σκουρλέτης

Αποτέλεσμα εικόνας για καρεκλα υπουργουΜε ανασχηματισμό σχεδιάζει να αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την πτώση της δημοφιλίας της κυβέρνησής του, “εκτοπίζοντας” τους υπουργούς που θεωρεί εμπόδιο για την επίτευξη του στόχου της ελάφρυνσης χρέους, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, κάνοντας αναφορά σε  απομάκρυνση  του Πάνου Σκουρλέτη απότο υπουργείο Ενέργειας   και σε παραμονή του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξετάζει το ενδεχόμενο ανασχηματισμού για να αντιστρέψει τη συρρίκνωση της δημοτικότητάς του θέτοντας στο περιθώριο υπουργούς που θεωρεί ότι στέκονται εμπόδιο στην εξασφάλιση μιας συμφωνίας ελάφρυνσης του χρέους με τους διεθνείς πιστωτές, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος αντιτίθεται σε ορισμένες κρίσιμες ιδιωτικοποιήσεις που ζητούν οι πιστωτές, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης μεριδίου στη ΔΕΗ, είναι μεταξύ των υπουργών που θα μπορούσαν να αντικατασταθούν.

Ο Τσίπρας, συνεχίζει το δημοσίευμα, εξελέγη πριν από 21 μήνες υποσχόμενος να δώσει τέλος στη λιτότητα που επέβαλαν οι διεθνείς πιστωτές. Ωστόσο, αναγκάστηκε να κάνει στροφή 180 μοιρών υπό την απειλή της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και να εφαρμόσει βαθύτερες μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο ενός τρίτου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.