Τουρκία: Ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης …χειρότερος από τον Ερντογάν! Του ζήτησε τα ρέστα γιατί δεν απαίτησε και 18 νησιά!

 

 

 

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανού Λαϊκού Κόμματος (CHP) –και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας –  Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επέκρινε τον Πρόεδρο της χώρας και αρχηγό του κυβερνώντος κόμματος Τ.Ερντογάν επειδή κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Ελλάδα, δεν έθεσε επίσημα θέμα των… «18 νησιών του Αιγαίου» που κατέχει παράνομα η Ελλάδα!

«Θέλω να ρωτήσω τον κ. Ερντογάν: Γιατί εκεί δεν είπες τίποτα για τα 18 νησιά; Γιατί δεν ανέφερε τίποτα για τα 18 νησιά που βρίσκονται υπό κατάληψη; Αντί να ζητάει πίσω τα 18 νησιά του Αιγαίου, που έχει παράνομα καταλάβει η Ελλάδα, έκανε δηλώσεις για επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης», δήλωσε  ο Κιλιτσντάρογλου.

«Ο κ. πρόεδρος πήγε στην Ελλάδα και άνοιξε συζήτηση για τη Λωζάνη. Ένας άνθρωπος που κατέχει θέση αρχηγού κράτους δεν ανοίγει έτσι “στο πόδι” συζήτηση για τη Συνθήκη της Λωζάνης που καθορίζει τα σύνορα της Τουρκικής Δημοκρατίας. Θέλω να ρωτήσω: Με ποιο σκεπτικό, με τι στοιχεία ανοίγεις συζήτηση για Λωζάνη;», διερωτήθηκε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης από το βήμα της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.