Τι αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ για εκπομπές, ντοκυμαντέρ, σειρές, τιμές…

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., κατά την υπ’ αριθμ. 1066 συνεδρίασή του (Παρασκευή, 21/12/2012), ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:

  1. Ενημερώθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Νίκο Σίμο για την προσωρινή διακοπή της επίγειας ψηφιακής μετάδοσης του σήματος του EURONEWS, για τη διαδικασία διερεύνησης των σχέσεων της ΕΡΤ με το EURONEWS από νομικής πλευράς και για τις ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Το ζήτημα παραμένει σε εκκρεμότητα και γι αυτό το ΔΣ θα ενημερωθεί μόλις υπάρξει νέα εξέλιξη επί του θέματος.
  2. Ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στο ζήτημα της διανομής και εκμετάλλευσης του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ Α.Ε, καθώς και για τις ενέργειες που γίνονται προκειμένου να κατοχυρώσει η εταιρεία τα οικονομικά της συμφέροντα από τη μέχρι σήμερα διανομή του δορυφορικού της προγράμματος.
  3. Ενέκρινε την ανανέωση της συμφωνίας μεταξύ της ΕΡΤ Α.Ε και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ», για τρία έτη. Το Δ.Σ αποφάσισε παράλληλα ότι τρεις μήνες πριν από τη λήξη του δεύτερου έτους της σύμβασης και εφόσον έχει υπάρξει ουσιώδης αύξηση του ρεπερτορίου του οργανισμού είναι δυνατή η επανεξέταση του ανταλλάγματος για το τρίτο έτος της σύμβασης.
  4. Ενέκρινε την επαναφορά της ονομασίας «ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ» για τη σημερινή ΝΕΤ FM, για λόγους ιστορικής συνέχειας και ενοποίησης των διακριτικών τίτλων των σταθμών της ΕΡΑ, καθώς και μη σύγχυσής της με το σχετικό τηλεοπτικό κανάλι της ΕΡΤ.
  5. Ενέκρινε την ανανέωση της εκτέλεσης παραγωγής σειράς 12 εκπομπών με τίτλο «ΩΡΑΙΟΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ».Το ανώτατο προϋπολογισθέν κόστος ανά επεισόδιο ανέρχεται σε 17.815 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
  6. Ενέκρινε την παράταση συμβολαίων για την ασφαλιστική κάλυψη της ΕΡΤ Α.Ε .
  7. Αποφάσισε να ζητηθεί η έγκριση των αρμοδίων υπουργών για την πρόσληψη ενός Ειδικού Νομικού Συμβούλου – Δικηγόρου με ειδικότητα στα θέματα κοινοτικού δικαίου και διεθνών συνεργασιών της ΕΡΤ Α.Ε, βάσει της σχετικής διάταξης του άρθρου 14 παρ.18 του Ν.2328/1995.
  8. Ενέκρινε τους τιμοκαταλόγους διαφημίσεων 2013 στην ΕΡΤ Α.Ε (ΝΕΤ, ΕΤ1, ERT world και ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ).
  9. Ενέκρινε τον τιμοκατάλογο παροχής υπηρεσιών από τους διαδικτυακούς τόπους της ΕΡΤ Α.Ε για το έτος 2013.

10. Ενέκρινε τους τιμοκαταλόγους διαφημίσεων 2013 στη Γενική Διεύθυνση Ραδιοφωνίας (ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ ΕΡΑ–2, ΝΕΤ FM 105,8, KOSMOS, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΕΡΑ-5/ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, 19 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ).
11. Αποφάσισε να ασκεί προσωρινά χρέη Γενικού Διευθυντή Τηλεόρασης ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε .
12. Αποφάσισε την ανάκληση της Α.Δ.Σ 1054/17.09.12 Θ.2β΄περί της τοποθέτησης Γενικού Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών. Ειδικότερα, αποφάσισε την απαλλαγή του τακτικού υπαλλήλου κ. Κωνσταντίνου Τσακίρη από τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών, από 21 Δεκεμβρίου 2012.
13. Ενέκρινε την τοποθέτηση του τακτικού υπαλλήλου κ. Δημητρίου Σαραβάκου στη θέση του Γενικού Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών από 21/12/2012.
14. Ενέκρινε την καταβολή ποσού σε πρώην συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, ως αποζημίωση για τη μη χορήγηση κανονικής άδειας των ετών 2011 και 2012.
15. Εξουσιοδότησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο να προβεί στην υποβολή αιτήματος προς το αρμόδιο Υπουργείο για την πρόσληψη συμβασιούχων (ΣΟΧ) διαφόρων ειδικοτήτων με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες της εταιρείας το έτος 2013, βάσει των όσων ορίζουν οι σχετικές διατάξεις της νομοθεσίας.
16. Ενέκρινε την κατακύρωση ανοικτού επαναληπτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη εργολάβου για τον καθαρισμό των κτιριακών εγκαταστάσεων της ΕΡΤ Α.Ε (κριτήριο η χαμηλότερη τιμή).
17. Ενέκρινε την καταβολή ποσού στην ΕΣΤΙΑ υπαλλήλων ΕΡΤ Α.Ε για χρηματικά βραβεία στα παιδιά υπαλλήλων της εταιρείας, τα οποία πέτυχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ το έτος 2012.
18. Ενέκρινε την ανανέωση εκτέλεσης παραγωγής 12 επεισοδίων της σειράς ντοκιμαντέρ «ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ».Το κόστος ανά επεισόδιο ανέρχεται σε 18.211 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
19. Ενέκρινε την παροχή ειδικής εντολής και πληρεξουσιότητας στο Νομικό Σύμβουλο της εταιρείας και δικηγόρους για το χειρισμό υποθέσεων της ΕΡΤ.
20. Ενέκρινε την ανανέωση της προγραμματικής συμφωνίας της ΕΡΤ Α.Ε με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ). Ειδικότερα, το ΔΣ ενέκρινε την αναβάθμιση της συμφωνίας τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά, αυξάνοντας το συνολικό ποσό χρηματοδότησης και τον αριθμό των ταινιών ανά Πρόγραμμα. Η συμφωνία αφορά στη χρηματοδότηση παραγωγής κινηματογραφικών έργων που εντάσσονται στα εξής χρηματοδοτικά Προγράμματα:
Α) Ντοκιμαντέρ μεσαίου μήκους διάρκειας από 45 έως 52 λεπτά της ώρας, μέχρι 6 παραγωγές.
Β) Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους με ελάχιστη διάρκεια 75 λεπτά, μέχρι 3 παραγωγές.
Γ) Πρόγραμμα για νέους σκηνοθέτες για την πρώτη ή δεύτερη ταινία τους, μέχρι τέσσερις παραγωγές.
21. Ενέκρινε την αναβάθμιση του θεσμού των Μικροφίλμ και τους τρόπους αξιολόγησης των προτάσεων από την Επιτροπή Διαχείρισης Πόρων για τον Κινηματογράφο – 1,5% – «ΦΙΛΜ ΕΡΤ».
22.Αποφάσισε την ανανέωση της συμφωνίας συνεργασίας ΕΡΤ Α.Ε – ARTE.
23. Ενέκρινε την ετήσια συνδρομή της Ελλάδας στον προϋπολογισμό του Ευρωπαϊκού Οπτικοακουστικού Παρατηρητηρίου και την αποπληρωμή της οφειλής 2011 -2012.