Συνάντηση Παπαδημητρίου – Ross για επενδύσεις και εξαγωγές

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου συναντήθηκε χθες Τρίτη με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου (Secretary of Commerce) W. Ross.

Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του κ. Παπαδημητρίου στις ΗΠΑ, έγινε σε φιλικό και εγκάρδιο κλίμα, σημειώνει ανακοίνωση του υπουργείου. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στους τομείς των εξαγωγών και των επενδύσεων.

Ο κ. Παπαδημητρίου ενημέρωσε τον κ. Ross για την πρόσφατη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup, για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τις προοπτικές ανάπτυξης, καθώς και τις επενδυτικές ευκαιρίες. Οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν επίσης θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων το μεταναστευτικό ζήτημα και οι σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ.

Σήμερα, ο υπουργός Οικονομίας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο National Press Club και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει ως ομιλητής στο Greek Investment Forum, το οποίο διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με τη συμβολή του Enterprise Greece. Επίσης, θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους αμερικανικών επιχειρήσεων και επενδυτικών funds.