Στ. Πιτσιόρλας: Μεγάλες επενδύσεις βρίσκονται προ των πυλών της χώρας

Μεγάλες επενδύσεις βρίσκονται προ των πυλών της χώρας μας, όπως αποκαλύπτει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, με συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα “Νέα Σελίδα”.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, κάνει γνωστό ότι “πολύ πρόσφατα ενημερώθηκα για την απόφαση μεγάλου Ομίλου να εγκαταστήσει στη Βόρεια Ελλάδα μια μεγάλη μονάδα καπνοβιομηχανίας, όπως και για την απόφαση άλλου Ομίλου να επενδύσει στην αξιοποίηση τόσο της κλωστικής, όσο και της φαρμακευτικής κάνναβης”.

Ενώ στο ερώτημα αν οι ιδιωτικοποιήσεις του εν εξελίξει προγράμματος είναι δυνατόν να προκαλέσουν προβλήματα στην κυβέρνηση, ο Στ. Πιτσιόρλας σημειώνει: “Το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων που περιλαμβάνεται στη συμφωνία με τους θεσμούς είναι πολύ συγκεκριμένο. Νομίζω ότι δεν πρέπει να δώσουμε κανένα πρόσχημα σε όσους θα θέλουν να δυσκολέψουν την προσπάθεια της χώρας να βγει από την επιτήρηση και τον φαύλο κύκλο των υφεσιακών μέτρων και άρα δεν πρέπει να επαναλάβουμε μάχες οπισθοφυλακών χωρίς νόημα”.

Επικριτικός προς την αντιπολίτευση, ο υφυπουργός Ανάπτυξης επισημαίνει ότι εκείνη “θέλει να μας καθηλώσει στο πρώτο εξάμηνο του 2015. Εμείς πρέπει να ανοίξουμε την συζήτηση για το “αύριο” της ελληνικής κοινωνίας και να γυρίσουμε την πλάτη στα φαντάσματα του παρελθόντος χαρίζοντάς τα στους κυνηγούς φαντασμάτων”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ