Στάθμευση με κινητό από σήμερα στην Αθήνα – Τέλος τα χαρτάκια

Ο χαμένος χρόνος αναζήτησης ειδικών καρτών στάθμευσης, που πολλές φορές οδηγούσε και σε αναίτια κλήση, θα αποτελέσει σιγά-σιγά ζήτημα του παρελθόντος για τους οδηγούς στην Αθήνα.

Και αυτό γιατί με την εφαρμογή myAthensPass, που πλέον ολοκλήρωσε την πιλοτική της λειτουργία, ο οδηγός μπορεί να αγοράσει ηλεκτρονικά, πιο γρήγορα και πιο εύκολα, χρόνο στάθμευσης για το αυτοκίνητό του.

Η εφαρμογή του δήμου Αθηναίων, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ενσωματώνει στην καθημερινότητα των χρηστών την ευκολία της διαδικασίας, την αξιοπιστία και την αμεσότητα των πληρωμών, προσφέροντάς τους όλα όσα χρειάζονται για να παρκάρουν μέσω του κινητό τους τηλεφώνου.

 

Πως θα αποκτήσετε την εφαρμογή

Εγκατάσταση: Βρείτε το myAthensPass στο Playstore της Google (Android) ή στο Appstore της Apple (iOS) .

Εγγραφή & Είσοδος: Ακολουθήστε τις οδηγίες και συμπληρώστε τα στοιχεία που θα ζητηθούν, ώστε να δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας.

Πως θα αγοράζετε χρόνο στάθμευσης

Προσθήκη κάρτας αγορών: Επιλέξτε ανάμεσα σε credit (πιστωτική), debit (χρεωστική) και prepaid (προπληρωμένη) κάρτα.

Αγορά εισιτηρίου: Αγοράστε το επιθυμητό ποσό από 0,5€ έως 20€.

Ενεργοποίηση στάθμευσης: Εντοπίστε τη θέση σας στον χάρτη, επιλέξτε τον χρόνο στάθμευσης (30’-180’), σημειώστε τον αριθμό πινακίδας του οχήματός σας.

Ο οδηγός ενημερώνεται με push notification, 10’ πριν λήξει ο χρόνος στάθμευσης, ώστε να τον ανανεώσει με μία μόνο κίνηση, σε περίπτωση που το επιθυμεί!

Ο σχεδιασμός του δήμου Αθηναίων προβλέπει ότι τα χαρτάκια στάθμευσης θα αποσυρθούν σταδιακά όχι όμως πριν το τέλος του 2018.